Ministerul Educaţiei anunţă, la doi ani de la lansarea proiectului ”Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile (SSIS)”, că au fost finalizate proiectele tehnice pentru 8 şcoli şi că urmează a fi demarate procedurile de atribuire a lucrărilor de execuţie. Alte 14 unităţi de învăţământ sunt incluse în programul demarat în decembrie 2021, program care beneficiază de un buget de 100 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul de activitate al Ministerului Educaţiei pentru ultimele 15 luni arată că, la doi ani de la lansarea unui proiect care vizează consolidarea sau construirea unor şcoli în zone cu risc seismic ridicat, au fost finalizate, luna trecută proiectele tehnice pentru opt unităţi didactice.

Astfel, în cadrul proiectului ”Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile”, implementat de Ministerul Educaţiei, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, au fost finalizate proiectele tehnice pentru opt şcoli.

”Până în prezent, în cadrul acestui proiect, au fost finalizate expertizele tehnice pentru cele 22 de şcoli din primul lot. În luna februarie 2023, au fost semnate contractele de proiectare pentru 8 şcoli din tranşa I. În luna august 2023, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru aceste şcoli şi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Educaţiei. După finalizarea proiectelor tehnice pentru cele 8 şcoli (luna noiembrie 2023), vor fi demarate procedurile de atribuire a lucrărilor de execuţie. Pentru celelalte 14 unităţi şcolare din tranşele Ib şi Ic, s-a derulat procedura de licitaţie pentru servicii de proiectare”, se arată în raportul Ministerului Educaţiei.

Proiectul SSIS, cu o valoare de 100 milioane euro, se derulează în perioada decembrie 2021 – iunie 2027 şi are drept obiectiv modernizarea infrastructurii şcolare, prin reabilitarea, consolidarea/construirea unor şcoli selectate din zonele cu cel mai mare risc seismic, în vederea asigurării unor medii de învăţare mai sigure şi îmbunătăţite pentru elevi şi profesori.

În proiect sunt incluse 23 se şcoli din Bucureşti, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.