Un proiect pentru prevenirea cancerului colorectal a fost lansat în regiunea Bucureşti-Ilfov. Valoarea proeictului depăşeşte 23 de milioane de lei, fiind estimaţi 50.000 de beneficiari

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă, miercuri, printr-un comunicat de presă, că secretarul de stat Cătălina Bădoiu a participat la conferinţa de lansare a proiectului finanţat din fonduri europene ”Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II Bucureşti-Ilfov”.

”Obiectivul principal al acestui proiect lansat astăzi de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, alături de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România îl reprezintă prevenirea cancerului colorectal, prin derularea unor programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament. Vor beneficia de serviciile medicale prevăzute prin proiect peste 50.000 persoane, cu vârsta între 50 şi 74 ani şi cu domiciliul în regiunea Bucureşti-Ilfov, din care peste jumătate aparţinând grupurilor vulnerabile”, a transmis ministerul.

Sursa citată a prcizat că screeningul pentru cancerul colorectal reprezintă o noutate pentru ţara noastră, dat fiind că proiectul reprezintă şi prima iniţiativă de depistare precoce a acestui tip de cancer derulată în sistemul medical românesc.

”Cancerul reprezintă o provocare pentru oricine se confruntă cu acesta. Este o provocare şi pentru medicii şi cercetătorii care încearcă din răsputeri să găsească viaţă dincolo de ceea ce înseamnă cancer! Depistarea precoce a cancerului însemnă vieţi salvate şi acesta este cel mai important obiectiv. În viitoarea perioadă de programare 2021 – 2027 vom avea un Program Operaţional dedicat domeniului sănătăţii, astfel încât să putem răspunde cât mai prompt aşteptărilor cetăţenilor şi ale specialiştilor. În plus, pentru a avea rezultate cât mai bune în absorbţia fondurilor care ne vor fi alocate, ne-am propus să introducem opţiunile de costuri simplificate. Prin aceste instrumente de management financiar, specialiştii care implementează proiecte vor aloca timp pentru ceea ce contează în fond: salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat Cătălina Bădoiu.

Valoarea totală a proiectului este 23.917.666,36 lei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.