Cea mai mare unitate spitalicească din vestul ţării, Spitalul Judeţean Timişoara, a solicitat 5,9 milioane lei printr-un proiect depus pe PNRR, pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală. Cofinanţarea de 20 la sută este asigurată de Consiliul Judeţean Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Consiliului Judeţean Timiş, CJ a aprobat alocarea unei sume de 1.2 milioane lei pentru cofinanţarea proiectului de modernizare şi dotare cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean Timişoara.

Suma reprezintă contribuţia de 20% din finanţarea nerambursabilă solicitată de Spitalul Judeţean, în valoare totală de 5.9 milioane lei.

”Proiectul prevede refuncţionalizarea unui spaţiu de circa 600 mp, în care funcţionează cabinetele de consultaţii pentru copii de la Maternitatea Bega (Ambulatoriu integrat) şi dotarea cu echipamente medicale de ultimă generaţie pentru toate ambulatoriile.  Solicitarea de finanţare prevede, de asemenea, efectuarea de intervenţii la infrastructura care deserveşte activitatea medicală, respectiv realizarea de lucrări de reparaţii, construcţii şi instalaţii, astfel încât să fie asigurate cele mai bune condiţii pentru derularea fluxurilor medicale”, se precizează în comunicat.

Solicitantul proiectului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara “Pius Brînzeu” Timişoara, are ca partener Ministerul Sănătăţii, iar cofinanţator, Consiliul Judeţean Timiş. 

Proiectul a trecut de etapa tehnică de verificare, aflându-se în evaluare pentru acordarea scorului de departajare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.