Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursuri interactive de educaţie rutieră, pentru promovarea unui comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină permisul de conducere, în condiţiile în care anul trecut, în timpul sezonului estival, tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani au produs 206 accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate şi 186 de persoane rănite grav.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MOL România, în parteneriat cu Poliţia Română şi Asociaţia E.D.I.T, duc mai departe programul „România în siguranţă" şi organizează „Ora de educaţie rutieră la liceu, powered by MOL". În contextul în care pentru 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost responsabili şoferi cu mai puţin de un an de experienţă, scopul acestui demers este de a promova un comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină permisul de conducere. Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursurile interactive organizate de Asociaţia E.D.I.T., iar primele sesiuni vor avea loc în 10 licee din Bucureşti până la începutul sezonului estival, atunci când oamenii călătoresc mai mult pentru a ajunge la destinaţia lor de vacanţă. În context, anul trecut în timpul sezonului estival, tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani au produs 206 accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate şi 186 de persoane rănite grav, conform datelor furnizate de Poliţia Română”, potrivit unui comunicat.

De asemenea, MOL România iniţiază şi o campanie naţională de informare şi de conştientizare a riscului de accidente rutiere, cu scopul de a ajuta toţi şoferii să înţeleagă mai bine impactul acţiunilor lor în trafic.

”Centrată pe mesajul „Familia are prioritate", campania de informare atrage atenţia asupra implicaţiilor multiple pe care accidentele grave le au nu numai asupra celor implicaţi, ci şi asupra familiei, copiilor şi celor apropiaţi. Conform datelor Poliţiei Române, persoanele cu vârsta de sub 12 ani au fost implicate în 425 de accidente rutiere grave produse la nivel naţional, în anul 2022”, precizează compania.

Iniţiativele fac parte din platforma dedicată siguranţei rutiere a MOL România.

„De 27 de ani, MOL România dezvoltă produse şi servicii inovatoare, pentru a le oferi clienţilor o experienţă de călătorie cât mai bună, adaptată nevoilor lor mereu în schimbare. Din păcate însă, vedem şi o realitate tristă, cauzată de rata mare a accidentelor rutiere grave, iar prin parteneriatul cu Asociaţia E.D.I.T. şi cu sprijinul Poliţiei Române, ne dorim să aducem mai aproape de oameni informaţiile esenţiale despre un comportament responsabil în trafic. Cred cu tărie că deciziile bune la volan sunt luate de oameni informaţi, care pot să înţeleagă pericolele la care se expun şi care se pun în siguranţă printr-o abordare prudentă”, a declarat Camelia Ene, CEO şi Country Chairman MOL România.

Programul „Ora de educaţie Rutieră la liceu", susţinut de MOL România şi realizat cu sprijinul Poliţiei Române, face parte din programul naţional „România în siguranţă" dezvoltat de Asociaţia E.D.I.T. Pentru a-i ajuta pe liceeni să înţeleagă mai bine pericolele la care se expun în trafic, dar şi ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă şi cum trebuie să acţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă, elevii vor participa la workshop-uri unde vor dobândi cunoştinţe despre siguranţa rutieră, acordarea primului ajutor şi conducerea defensivă.

„Cu toţii avem proiecte pe care ne dorim să le facem, însă, ca să avem şanse să le realizăm trebuie să fim, în primul rând, în siguranţă. Câteva clipe de neatenţie sau grabă, cauzate de dorinţa de a îndeplini cât mai multe dintre obiectivele pe care le avem, se transformă prea des în accidente rutiere grave, care distrug vieţile tinerilor – chiar înainte ca acestea să fi început cu adevărat”, a declarat Liviu Zorilă, Preşedintele Asociaţiei E.D.I.T.

Deşi în anul 2022 a fost înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere din ultimul deceniu – 4.711, 1.634 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şosea, iar alţi 3.685 au fost grav răniţi, România clasându-se în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente grave şi decese în trafic. Printre cauzele acestora se numără şi indisciplina pietonilor, alături de nerespectarea regimului de viteză sau de indisciplina bicicliştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.