Profesorul Octavian Mădălin Bunoiu, prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, este noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Acesta are o vastă experienţă în domeniul asigurării calităţii învăţământului superior, fiind membru în Consiliul ARACIS din anul 2015 şi, din 2017 membru în Biroul Executiv al ARACIS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În şedinţa din data de 13 ianuarie 2022, Consiliul ARACIS a ales conducerea agenţiei şi a desemnat membrii Biroului Executiv, astfel: 

-    conf. univ. dr. Octavian Mădălin BUNOIU - preşedinte (Universitatea de Vest din Timişoara); 

-    prof. univ. dr. ing. Valentin NĂVRĂPESCU - vicepreşedinte (Universitatea Politehnica Bucureşti); 

-    prof. univ. dr. ing. Dorian COJOCARU - secretar general (Universitatea din Craiova); 

-    prof. univ. dr. ing. Simona LACHE - director al Departamentului de Acreditare (Universitatea „Transilvania” din Braşov); 

-    prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen SEGHEDIN – director al Departamentului de Evaluare Externă a Calităţii (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi). 

”Conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), are o vastă experienţă în domeniul asigurării calităţii învăţământului superior, fiind membru în Consiliul ARACIS din anul 2015 şi, din 2017 membru în Biroul Executiv al ARACIS, în calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă a Calităţii”, a transmis, vineri, Consiliul ARACIS, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că profesorul este licenţiat în fizică în anul 1996 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), doctor în fizică şi în ştiinţa materialelor la UVT şi la Institutul Naţional Politehnic din Grenoble din anul 2003.  

El şi-a început cariera academică în anul 1998 ca preparator la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), din anul 2009 fiind conferenţiar universitar.  

”Printre domeniile sale de interes în cercetarea ştiinţifică se numără metodele de obţinere a cristalelor sau elemente de fizică moleculară şi căldură. A fost timp de şapte ani cancelar (secretar ştiinţific) al Facultăţii de Fizică din UVT, pentru ca, începând cu anul 2012, să devină prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, în prezent responsabil cu strategia academică şi relaţia cu studenţii, coordonând activitatea de asigurare a calităţii a instituţiei (în perioada 2016-2018 a avut în responsabilitate strategia de cercetare, dezvoltare, inovare, creaţie artistică şi performanţă sportivă a instituţiei de învăţământ superior)”, a mai transmis sursa citată.  

De asemenea, conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu este membru în Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CCCDI) al Ministerului Educaţiei, timp de mai mulţi ani ocupând şi funcţia de preşedinte al acestei structuri. 

”În acest mandat, domnul preşedinte conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, alături de colegii din Biroul Executiv şi de membrii Consiliul ARACIS, îşi propun să sporească impactul proceselor de asigurare şi evaluare externă a calităţii pe care ARACIS le desfăşoară, în strânsă colaborare cu toate părţile interesate în domeniul învăţământului superior: federaţiile studenţeşti, cadrele didactice şi reprezentanţii sindicatului din educaţie, conducerea universităţilor, dar şi autorităţi publice şi alte instituţii şi organizaţii”, se mai arată în comunicat.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.