Peste 4.000 de locuri de muncă sunt disponibile la Târgul de Cariere deschis la Cluj până vineri, timp de patru zile, cele mai multe oferte fiind pentru domeniul IT, iar unele firme au pregătit pentru participanţi probe de programare cu premii în bani sau concursuri contracronometru, la finalul cărora candidaţii pot câştiga vouchere, bilete la festivaluri de muzică, dar şi interviuri la companiile organizatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul de Cariere de la Cluj a început marţi, durează patru zile şi se desfăşoară în două etape - Târgul Cluj Global şi Târgul de Cariere în IT.

La Târgul de Cariere Cluj Global, desfăşurat marţi şi miercuri, au participat peste 5.000 de candidaţi şi 74 de companii care au recrutat în diverse domenii de activitate. 

La Târgul de Cariere în IT sunt disponibile, joi şi vineri, peste 1.500 de locuri de muncă, iar cele 40 de firme din domeniu îşi pot alege potenţialii angajaţi şi din rândul celor care vor participa la o competiţie contracronometru de programare Speed Coding Challenge, la care pot câştiga 500 de euro, vouchere în valoare de 500 de lei, baterii externe şi multe premii promoţionale. Candidaţii trebuie să rezolve cât mai repede o problemă în C#/.NET, iar cei mai rapizi vor fi premiaţi şi vor fi remarcaţi de angajatori.

”Peste 40 de companii recrutează joi şi vineri la ediţia dedicată la Cluj domeniului IT. În total, angajatorii vin cu peste 1.500 de joburi. Spre exemplu, se caută Web şi Java Developeri, Junior Developeri şi ingineri suport tehnic, diverse poziţii pe IT, Junior Software Engineer, Senior Software Engineer, R&D IT Support. Au fost în total peste 4.300 de joburi pentru persoane cu experienţă, dar şi pentru cei care sunt la început de carieră, cei care doresc internshipuri sau îşi caută oportunităţi de voluntariat”, spune Corina Brânduşan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Peste 60% din locurile de muncă disponibile la acest târg sunt, potrivit organizatorilor, destinate persoanelor absolvente de studii superioare, dar care nu au experienţă în domeniu.

”Căutăm persoane cu nivel de experienţă entry si mid-level care dispun de cunoştinţe excelente de limbă engleză, respectiv cunoştinţe de programare în C#/.NET”, a afirmat Eniko Laszlo, PR Specialist la Yardi România.

Cei cu studii în domeniu sunt cei mai încântaţi de ofertă, mai ales că salariile sunt pe măsură. Chiar şi fără experienţă, un tânăr care se angajează în IT poate să îşi înceapă cariera cu un salariu de peste 500 de euro şi să avanseze rapid în firmă.

Acesta este şi planul Mădălinei, care a venit la târg în căutarea unui internship care mai apoi să se transforme într-un job full time.

”Partea bună e că îţi găseşti uşor. Sunt multe firme dispuse să investească în tineri şi asta e super. Faţă de alte domenii, în IT sunt salarii cu care poţi să trăieşti mai mult decât decent. Momentan, până termin masterul, aş vrea un internship”, spune tânăra studentă.

Companiile noi, atât la târg cât şi pe piaţă, promit posturi bune, cu salarii mari.

”Firma face parte din grupul Fiat. În România vom fi doar în Cluj şi ne vom muta aici la sfârşitul anului 2016, la The Office. Suntem în căutare de ingineri atât pe partea de entry level, cât şi pe partea de senior ingineri software, hardware dar şi ingineri mecanici. La Cluj vom avea un centru R&D şi preconizăm că până la finele lui 2018 vom avea peste 200 de angajaţi. Căutăm şi oameni cu experienţă în domeniu. Având în vedere că suntem noi pe piaţă. Vom avea salarii pe măsură pentru a ne atrage noi angajaţi”, spune Andrea Popa, responsabilă de Departamentul de resurse umane al unei companii din domeniul automotivelor.

Cum în Cluj-Napoca numărul absolvenţilor licenţiaţi în domenii conexe IT-ului este ridicat, unele firme au decis să aleagă posibilii candidaţi folosind şi alte mijloace decât clasicul interviu. Compania Yardi organizează recrutarea sub forma unor concursuri cu premii precum bilete la festivalul Electric Castle.

”Speed Translation Challenge constă în traducerea unui text nu foarte lung, din română în engleză, cu un timp disponibil de maxim şase minute. Concurenţii ar trebui să traducă atât cât pot de mult şi cât mai corect, după care la expirarea timpului se face un clasament şi acordăm premii în vouchere, bilete la Electric Castle şi alte premii. În primul rând este vorba de expunere şi s-ar putea ca dintre cei care participă, dacă sunt candidaţi foarte buni, unii să fie contactaţi pentru interviuri, în cazul în care sunt interesaţi. Oferta noastră de job-uri se concentrează pe posturi pe partea de call-center dar şi pe joburile ce presupun colectarea de date despre proprietăţile din Statele Unite”, afirmă Ioana Vidrăsan, reprezentant al companiei.

În primele două zile, la Speed Translation Challenge, competiţia de traducere-viteză, au participat 126 de candidaţi.

”A fost în regulă. A fost timp suficient, testul a fost relativ uşor pentru că textul nu avea mulţi termeni specifici domeniului de activitate. E bine când la interviu, aptitudinile îţi sunt evaluate practic şi nu prin prisma unor diplome, tot felul de cursuri şi alte certificate sau atestate”, a spus Adrian, un tânăr care tocmai terminase de rezolvat testul de traducere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.