Primarul sectorului 3 Robert Negoiţă a depus marţi plângere la Parchet pentru retrocedări de terenuri, inclusiv din mandatul lui Traian Băsescu. În replică, PMP, al cărui preşedinte de onoare este Traian Băsescu, a comentat: ”Bietul om e disperat. A mai trecut un mandat şi nu a făcut nimic”. Negoiţă le-a dat replica celor de la PMP, calificând drept ”amuzant şi foarte precipitat” răspunsul lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Discutăm de două terenuri din parcul IOR, dar nu numai, din nefericire sunt multe astfel de situaţii, astfel de speţe în Sectorul 3, dar din ce am înţeles şi în tot Bucureştiul”, a declarat Negoiţă.

El a spus că este vorba despre un grup infracăional organizat.

El a susţinut că una dintre retrocedările celebre a fost semnată de către Traian Băsescu în ultima zi de mandat, fiind vorba despre un teren din zona IOR, fosta bază Spartacus şi că cealaltă retrocedare a fost făcută de Adriean Videanu la câteva zile după aceea.

Demersul lui Negoiţă vine după ce mai multe zile a postat pe pagina sa de Facebook filmuleţe referitoare la retrocedările de terenuri, ultimul fiind cel referitor la retrocedarea făcută de Traian Băsescu şi prezentată sub titlul ”Primarul General, o semnătură grăbită, în drum spre imunitate”.

 

Ulterior, PMP a transmis printr-un comunicat că gestul lui Negoiţă ”arată disperarea cu care acesta se agaţă de fotoliul de primar al Sectorului 3 pentru a nu fi tras la răspundere cu privire la ilegalităţile comise în cheltuirea banilor publici”.

”Bietul om e disperat. A mai trecut un mandat şi nu a făcut nimic în Sectorul 3. Îi e ruşine că e PSD-ist şi e conştient că bucureştenii nu mai dau doi bani pe promisiunile lui. Din expert în tunuri imobiliare fără taxe şi impozite plătite la stat, a ajuns primar şi acum şi-a găsit o nouă meserie, pe cea de delator. (...)Primarul Sectorului 3 a intrat în campanie electorală pentru alegerile de anul viitor, urmând o strategie în doi paşi: delimitarea de PSD şi demonizarea celui care a ridicat standardele de bună guvernare în timpul mandatului său de primar al Municipiului Bucureşti, Traian Băsescu. O strategie destinată eşecului, pusă în practică în grabă, care deconspiră teama cea mai mare a lui Robert Negoiţă: după ce nu va mai fi primar, acesta va trebui să se prezinte la Parchet pentru a explica cum au fost cheltuite fondurile Primăriei Sectorului 3”, susţin reprezentanţii PMP.

Negoiţă a dat replica pe Facebook, printre cei care au apreciat-o numărându-se şi primarul Capitalei Gabriela Firea.

”Amuzant şi foarte precipitat răspunsul celor de la Partidul Mişcarea Populară, ca reacţie la plângerea penală pe care am depus-o azi. Să fie atâta teamă? Ok, înţeleg faptul că sunt puşi pe atac cei de la PMP. Că au activat butonul de panică – stil Băsescu. Dar, cu această ocazie, m-au convins că nu au legătură, nici măcar în trecere, cu Sectorul 3. Altfel, ne-ar fi ştiut proiectele. Dar nu îmi sunt clare “standardele înalte de bună guvernare” la care fac referire. A lăsa cetăţenii fără parcuri, fără locuri de joacă, asta înseamnă aceste standarde? Mă rog, fiecare cum crede şi cum îşi aminteşte. Dar vreau şi eu să subliniez că, în toată această compunere transmisă foarte prompt presei şi grijuliu împachetată, nu s-a răspuns la cea mai importantă întrebare: Cum a fost posibilă retrocedarea tuturor acestor terenuri de către Primarii Generali, unul care a “ridicat standardele de bună guvernare”, altul care a succedat ca şi pupilă? La această întrebare aştepăm răspunsuri, domnule Preşedinte Traian Băsescu! La aceasta! Noi, cetăţenii din Sectorul 3”, scrie Negoiţă.

 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.