Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că facturile la salubritate pe luna ianuarie vor fi recalculate, întrucât au fost emise eronat, pentru unele blocuri preţul fiind calculat dublu sau triplu. Totodată, el a anunţat că din februarie se vor practica două tarife diferite pentru fracţia umedă, cu scopul de a face "colectare separată pe bune".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Facturile de salubritate pentru luna ianuarie vor fi recalculate în Sectorul 2. Am luat (împreună cu operatorul) decizia de recalculare a facturilor de salubritate emise de Supercom pentru luna ianuarie. A existat o eroare de interpretare: în unele cazuri, cantităţile săptămânale din contract au fost socotite drept cantităţi per trecere. Adică, mai pe româneşte: pentru (unele) blocuri unde se trecea de două sau de trei ori, preţul a fost calculat dublu sau triplu", a afirmat, miercuri, într-o postare pe Facebook, Radu Mihaiu.

El a adăugat că, în opinia sa, a fost vorba de "o eroare neintenţionată".

"În discuţie mai este însă şi un alt aspect: tariful pentru fracţia umedă. Acesta este fie t1 (437,23 - pentru deşeuri reziduale), fie t3 (576,64 - pentru deşeurile în amestec). Regula pe care o vom institui începând cu această lună este următoarea: dacă la inspecţia vizuală (documentată cu poză şi cu bon) pubela de fracţie umedă conţine ambalaje, va fi practicat tariful t3. Dacă pubela nu va conţine ambalaje, va fi practicat t1", a arătat primarul Sectorului 2.

Mihaiu a peecizat că, pentru luna ianuarie, în mod excepţional, se va aplica t1 pentru toată fracţia umedă.

"Începând cu februarie însă, vom documenta fracţia umedă şi în acele pubele, în care pot fi documentate ambalaje, se va aplica t3. Scopul este să facem colectare separată pe bune. Trebuie să eliminăm cât de mult se poate din ambalajele de la fracţia umedă. Îmi doresc ca, măcar la anul pe vremea asta, realitatea din teren să ne spună că nicăieri în Sectorul 2 nu va fi nevoie să fie facturat t3", a completat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.