Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, solicită Gărzii de Mediu să ia în regim de urgenţă toate măsurile pentru a obliga proprietarii gropii de gunoi IRIDEX să se încadreze în parametrii de mediu prevăzuţi de lege, în zonele afectate de disconfortul olfactiv constatându-se depăşiri ale nivelului de hidrogen sulfurat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sectorului 1 informează, joi, că rampa ecologică Chiajna - Bucureşti constituie "o veritabilă bombă ecologică pentru locuitorii din cartierele mărginaşe ale Sectorului 1” şi în urma sesizărilor primite de la locuitorii din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Chitila, zona Şoselei de Centură, Străuleşti privind calitatea proastă a aerului, o echipă de specialişti s-a deplasat în zonă, constatând că toate sesizările sunt întemeiate.

"Disconfortul olfactiv din aceste zone este, cel mai probabil, provocat, de rampa ecologică Chiajna - Bucureşti (groapa de gunoi IRIDEX), care funcţionează din anul 1999, pe Strada Poiana Trestiei nr. 17-27 din Sectorul 1 al Capitalei”, arată primăria.

În acest context, primarul a solicitat Gărzii de Mediu să ia în regim de urgenţă toate măsurile pentru a obliga proprietarii acestei gropi să nu pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1.

"Groapa de gunoi IRIDEX trebuie să se încadreze, în cel mai scurt timp posibil, în parametrii de mediu prevăzuţi de legislaţia în vigoare. (...) Voi face tot ce ţine de mine pentru a obliga această societate să nu mai afecteze calitatea aerului din aceste cartiere”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria precizează că, în urma monitorizării calităţii aerului, iniţiată de Garda Naţională de Mediu, începând cu data de 23 mai 2016, s-au constatat depăşiri ale nivelului de hidrogen sulfurat în zonele afectate de disconfortul olfactiv, atrăgând atenţia că legislaţia în domeniu este extrem de defavorabilă administraţiilor locale, în condiţiile în care doar autoritatea centrală - Ministerul Mediului şi autorităţile din subordinea sa - au competenţă de supraveghere şi control în ceea ce priveşte protecţia atmosferei, respectiv calitatea aerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.