Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, cere Prefecturii izolarea urgentă a comunei limitrofe Râmnicelu, după ce un bărbat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar şase rude ale acestuia, cu care a intrat în contact direct, au fost plasate în izolare la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele două zile, Comitetul Local Pentru Situaţii de Urgenţă a analizat situaţia creată în Municipiul Râmnicu Sărat şi zonele care ne pot influenţa şi a dispus câteva acţiuni menite să protejeze populaţia oraşului. În acest sens, am înaintat Instituţiei Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea Comunei Râmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariţia unui focar COVID-19, ştiut fiind faptul că există deja o persoană confirmată şi mai mulţi contactaţi ai acesteia”, scrie primarul Sorin Cârjan pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că au fost dispuse măsuri de verificare a modului în care societăţile de transport ce tranzitează localitatea Râmnicelu respectă normele impuse de ordonanţele militare şi face apel la locuitorii oraşului să poarte măşti, să păstreze distanţa socială, să evite locurile aglomerate şi să se spele pe mâini dat fiind că oricine poate fi purtător al virusului.

”Nu doar cei care vin din anumite comunităţi, aşa cum se grăbesc unii să afirme, pot fi purtători ai noului tip de coronavirus. Suntem sute de râmniceni, oameni de cea mai bună credinţă, care intrăm zilnic în contact cu persoane din comunităţi care au deja focare declarate, precum Buzău şi Focşani. Trebuie să muncim, fără îndoială, trebuie să ieşim din case şi ne reluăm viaţa, cât se poate de aproape ceea ce am trăit până nu demult, însă sa ne preocupe sănătatea noastră şi a celor din jur!”, a mai spus Cârjan.

De asemenea, Sorin Cârjan le spune râmnicenilor că răspândirea virusului din Spitalul Municipal, desemnat de Ministerul Sănătăţii unitate suport Covid, nu este posibilă întrucât personalul medical a luat toate măsurile necesare.

”În ceea ce priveşte Spitalul Municipal, numărul pacienţilor a ajuns la 17, majoritatea persoanelor internate fiind din focarul din Municipiul Buzău. Nu există motive reale de îngrijorare privind transmiterea infecţiilor din spital spre comunitatea noastră, personalul medical fiind capabil să gestioneze în continuare această situaţie, chiar dacă numărul pacienţilor va creşte, aşa cum este de aşteptat. În acest moment, situaţia din Râmnicu Sărat este stabilă şi ne preocupăm să rămână aşa multă vreme! A crede însă că indiferent de ce măsuri vom dispune, care să ţină seama însă de cadrul legislativ şi de realităţile cotidiene, vom avea o altă situaţie decât cele care se înregistrează în ţară, înseamnă să ne minţim şi să nu acceptăm realitatea, oricât de crudă ar fi ea”, a scris Cârjan.

Prefectura Buzău a luat act de solicitarea primarului din Râmnic şi a promis că va analiza situaţia şi va dispune măsurile ce se impun.

”Am primit adresa înaintată de primarul municipiului Râmnicu-Sărat prin care se solicită măsuri urgente pentru izolarea comunei Râmnicelu. Propunerea înaintată de către autorităţile locale va fi analizată de către specialiştii Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Buzău”, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.