Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că a transmis un memorandum către Guvernul României în care a solicitat sprijin pentru compania de termoficare din oraş, Colterm. Potrivit lui Fritz, este nevoie de aproape 70 milioane de lei pentru ca Timişoara să nu rămână fără apă caldă şi căldură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în continuare, situaţia este gravă la Colterm, societatea de termoficare din Timişoara, iar pentru a nu exista riscul ca timişorenii să rămână fără apă caldă şi căldură, este nevoie de aproape 70 de milioane de lei doar pentru a asigura materia primă pentru funcţionare.

”Am trimis un memorandum către Guvernul României, în care am spus foarte clar că situaţia este una serioasă, că efectiv Colterm trăieşte de la o săptămână la alta pentru a plăti facturile de gaz şi cărbune. Ca să trecem prin această iarnă, doar pentru materie primă, gaz, cărbune, electricitate, o să avem nevoie de 69 de milioane de lei, şi asta nu include datoriile istorice de 136 de milioane de lei. Am scris şi o scrisoare către toţi parlamentarii de Timiş, ca să susţină alocarea din fondul de rezervă a Guvernului a unor sume de bani ca să putem trece peste această iarnă”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În anii trecuţi, în repetate rânduri, s-a ajuns în situaţia de a fi întrerupt gazul furnizat către compania de termoficare, pentru perioade scurte de timp, din cauza facturilor neplătite către E.On Gaz, iar datoriile istorice nu au fost deocamdată achitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.