Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, spune că oraşul întruneşte toate condiţiile pentru organizarea Festivalului Neversea, care va avea loc pe plajă, în perioada 7 -9 iulie, adăugând că în prezent se lucrează la asigurarea utilităţilor şi la stabilirea zonelor cu restricţii sau facilităţi de circulaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa ordinară a Consiliului Local, dacă organizatorii Festivalului Neversea au obţinut aviz pentru desfăşurarea evenimentului pe plajă, fiind vorba despre o plajă amenajată anul trecut cu fonduri europene, în condiţiile în care timp de cinci ani după încheierea proiectului nu se pot obţine beneficii comerciale din exploatarea acesteia, iar edilul a răspuns că municipiul întruneşte toate condiţiile pentru desfăşurarea festivalului.

“Municipiul întruneşte toate condiţiile de organizare a acestui eveniment în momentul de faţă. Lucrăm acum la asigurarea utilităţilor, la inele de circulaţie să vedem ce restricţii, cum înlocuim aceste restricţii cu facilităţi şi de asemenea la inelul de protecţie. (...) Accesul la resursele naturale ale României nu este îngrădit. Nu se obţine niciun beneficiu comercial din această exploatare temporară şi, de fapt, vorbim de organizare de eveniment, nu despre un act comercial. Nu există echivalenţă între un contract de închiriere sau de concesiune şi organizarea unui eveniment”, a explicat Decebal Făgădău.

El a mai spus că se lucrează şi identificarea unor zone astfel încât cei care vin la festival să aibă unde să-şi lase maşinile şi se gândeşte chiar asigurarea transportului până la locul unde va avea loc evenimentul.

“Organizatorul împreună municipalitatea pun în momentul de faţă pe hârtie toate informaţiile legate de procesul de avizare. Acesta cred că se va încheia în maxim două săptămâni. Apoi noi vom prezenta public. Cred că nu are nicio relevanţă pentru cel care vine de la Cluj, de exemplu, dacă primeşte informaţia cu o lună înainte, pentru că oricum nu ştie unde este zona indicată sau că o primeşte cât mai aproape de evenimente. Toată lumea va avea această hartă. Vreau să vă spun că nu doar că inventariem zonele pentru stocare, dar ne gândim să asigurăm şi transportul până la Neversea. De exemplu, am avut o discuţie săptămâna trecută cu un producător de autobuze electrice care vroia să vină şi să facă o demonstraţie în municipiul Constanţa şi l-am rugat să analizeze dacă ar putea să vină cu autobuzele chiar în timpul acestui eveniment”, a precizat primarul Constanţei.

Organizatorii festivalului au anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că 31 mai este ultima zi în care mai pot fi cumpărate abonamente la preţul de 225 de lei plus taxe şi că de la 1 iunie preţul creşte la 300 de lei plus taxe. 

De asemenea, tot de la 1 iunie pot fi achiziţionate şi bilete de o zi, la preţul de 200 de lei plus taxe. Reprezentanţii Neversea au anunţat şi o parte din programul celor trei zile de festival.

Astfel, vineri, 7 iulie vor urca pe scenă Tiesto, Rita Ora, Ella Eyre, Danny Avila, Mike Perry, Sam Feldt, Lost Frequencies, Tujamo, Zeds Dead, Wilkinson, sâmbătă, 8 iulie - Afrojack, Fatboy Slim, Years & Years, Ferry Corsten, Klangkarussell, Marc Romboy, Matthias Tanzman, Praslea, Cezar, iar pe 9 iulie au fost programaţi Jason Derulo, Dua Lipa, KSHMR, Nicky Romero, Fedde Le Grand, Benny Benassi, Foreign Beggars, Sven Vath, Nina Kraviz, Dub Fx, Netsky.

Programul complet al festivalului cu repartizarea artiştilor pe scene şi pe ore va fi anunţat în perioada imediat următoare, au precizat organizatorii.

Festivalul Neversea va avea loc între 7 şi 9 iulie, pe o plajă din municipiul Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.