Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, s-a aflat, marţi seară, pe străzile din Arad, pentru a evalua pagubele produse de cutremur, el afirmând că nu sunt oameni răniţi şi nici pagube majore. Bibarţ a precizat că elementele de construcţie au căzut de pe clădiri vechi şi neîngrijite şi a avertizat că vor fi date amenzi şi va continua supraimpozitarea celor care nu îşi repară locuinţele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am dat o tură prin oraş, nu avem victime, nu avem oameni răniţi, nu avem pagube majore nicăieri. Mai sunt situaţii unde au căzut... evident clădirile vechi, clădirile neîngrijite acum îşi arată faţa mai puţin plăcută. Bine că nu a căzut, că putea să cadă în cap la un trecător sau la cineva. Sunt pagube la acoperiş şi mai sunt unele elemente care stau să cadă”, a declarat Călin Bibarţ, marţi seară, într-un live pe Facebook.

Edilul din Arad a avertizat că vor fi date amenzi celor care nu îşi îngrijesc clădirile în care locuiesc.

”Vom continua şi cu amenzile şi cu supraimpozitarea pentru toţi cei care nu doresc şi nu înţeleg că au nu doar drepturi, în calitate de proprietari, ci şi obligaţii. În rest, să sperăm că nu vom mai avea probleme mai departe. Suntem cu  echipajele în teren, suntem cu arma la picior, în caz că trebuie să intervenim undeva, să putem interveni. Cu Dumnezeu înainte şi cu mult calm”, a subliniat Bibarţ.

INFP a anunţat că un cutremur s-a produs marţi seară, în Crişana, judeţul Arad, având magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII.

Cutremurul s-a produs la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Resita.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.