Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, vineri după-amiază, că cea mai mare problemă cu care se confruntă municipalităţile o reprezintă blocajul determinat de procedura de achiziţie, considerând că se impune o clarificare a cadrului legislativ în acest domeniu, el spunând că multe proiecte, printre care şi reabilitarea Cazinoului, sunt blocate din acest motiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Decebal Făgădău a fost prezent, vineri după-amiază, la o dezbatere publică pe tema bugetului municipalităţii, organizată în cadrul Palatului Administrativ. El a spus, cu acest prilej, care este marea problemă cu care se confruntă toate municipalităţile, inclusiv cea constănţeană. 

“Problema cea mai mare, pe care nu o are doar municipalitatea constănţeană, ci toate municipalităţile, o reprezintă blocajul născut de procedura de achiziţie. Ştiţi foarte bine, anul trecut s-a modificat legea achiziţiilor publice, a apărut faimoasa Lege 98, vreo trei luni de zile nu a înţeles nimeni nimic din ea astfel încât ANAP-ul a început să facă prin ţară gratuit, voluntar, cursuri de instruire. Mai mult, Curtea de Conturi şi-a eliberat propriul ghid în ceea ce priveşte achiziţiile publice astfel încât în momentul de faţă suntem aşa: oare e bine sau nu e bine să facem procedura asta de achiziţie ?”, a declarat primarul Constanţei.

El consideră că se impune a clarificare a cadrului legislativ în acest domeniu.

“Este necesară clarificarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte achiziţiile publice să ştim foarte exact cine are competenţă, cine ne dă punctul de vedere. Dacă îmi dă o instituţie un punct de vedere şi vine altă instituţie şi spune că instituţia cu competenţe în domeniu nu a avut dreptate şi mă pune pe mine să invalidez toată procedura. Licitaţia de la Cazino, suntem la treia licitaţie şi stăm din februarie 2015 cu 37 de milioane, ştiţi cât a durat digul de larg, ştiţi cât a durat extinderea plajelor, aceeaşi licitaţie este pentru orice sumă, vă daţi seama că toate firmele într-o piaţa din ce în ce mai sărăcuţă în achiziţii vine şi se uită la o procedură de achiziţie de patru milioane de euro şi se bate până în pânzele albe şi îţi cer clarificări, contestă, contestă, contestă”, a explicat Decebal Făgădău.

El a mai spus că în România existau două tipuri de achiziţie, pentru proiectele cu fonduri europene erau solicitate anumite documente, iar conform legislaţiei naţionale trebuiau prezentate alte acte.

Primăria Constanţa a organizat, vineri după-amiază, o dezbatere publică pe tema bugetului municipalităţii în 2017, la eveniment fiind prezente peste 30 de persoane, printre care parlamentari, consilieri locali, elevi, reprezentanţi ai unor diverse ONG-uri.  Decebal Făgădău a spus că bugetul municipalităţii este de peste 845 de milioane de lei. Acesta urmează să intre pentru dezbatere şi aprobare în Consiliul Local în şedinţa din data de 31 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.