Primarul Brăilei, Marian Dragomir, nu este de acord cu testarea copiilor în şcoli de către cadrele didactice, spunând că rolul profesorilor "este educativ".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într o postare pe contul.său de Facebook, primarul Brăilei, Marian Dragomir, scrie că mandatul reprezentanţilor primarului şi consilierilor municipali PSD în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ este pentru testarea elevilor la domiciliu, nu în şcoală, în absenţa părinţilor.
 
"Suntem de acord cu testarea gratuită a elevilor cu teste asigurate de Ministerul Educaţiei. Apreciez implicarea cadrelor didactice, dar rolul acestora este educativ şi nu trebuie să fie implicate în testări medicale pentru care nu au fost instruite. Având în vedere faptul că testele sunt cu salivă un profesor nu îi poate spune unui copil unde să .... Demnitatea cadrelor didactice, drepturile elevilor şi părinţilor vor fi respectate. 
Vă doresc multă sănătate şi puterea de a lupta împotriva oricărei decizii ilegale sau lipsite de etică", a transmis primarul Brăilei.
Ministerul Sănătăţii a transmis instrucţiunile legate de testele pentru COVID pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă de părinţi, înainte de şcoală, fie la şcoală. Testele se vor face de două ori pe săptămână, luni şi joi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.