Primăria Municipiului Timişoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, a deschis primul Centru de Rezilienţă şi Mobilizare Comunitară din România, lângă Gara de Nord. Spaţiul va fi folosit în cazuri excepţionale ca centru de coordonare şi activare a societăţii civile pentru un răspuns imediat la situaţii de criză extremă care afectează Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pregătirea e cheia succesului şi, de aceea, am deschis un centru care să mobilizeze comunitatea locală în situaţii de criză şi care să facă Timişoara un oraş rezilient. Este unic în România. Ce am învăţat din aceşti ultimi ani este că România nu e pregătită pentru situaţii excepţionale, iar statul se mişcă foarte greu când inimaginabilul devine realitate. La începerea agresiunii ruseşti împotriva Ucrainei, societatea civilă s-a mobilizat exemplar ca să-i sprijine pe ucrainenii care au fugit din calea războiului, dar fără o coordonare centrală. Nimeni nu a aşteptat după stat. Din aceste lecţii învăţăm şi vrem ca Timişoara să fie pregătită pentru următoarea criză majoră, fie că e pandemie sau val de refugiaţi sau altceva”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz, potrivit comunicatului de presă al Primăriei din Timişoara.

Conform sursei citate, spaţiul în care funcţionează aparţine Primăriei Timişoara şi a fost renovat la finele anului 2022, în parteneriat cu cluburile LIONS din Timişoara. Acesta este gestionat de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara prin Serviciului Rezilienţă şi Mobilizare Comunitară. Acum, centrul este utilizat ca spaţiu de gestionare a serviciilor şi beneficiilor sociale pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

Foto: Primăria Municipiului Timişoara
Foto: Primăria Municipiului Timişoara
Foto: Primăria Municipiului Timişoara
Foto: Primăria Municipiului Timişoara
Foto: Primăria Municipiului Timişoara
Foto: Primăria Municipiului Timişoara
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.