Primăria Sectorului 2, condusă de primarul Radu Mihaiu, a fost selectată în Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030”, iniţiativă a Comisiei Europene demarată în cadrul Programului Orizont Europa. Alături de Primăria Sectorului 2 din Bucureşti, au fost selectate şi Primăria municipiul Cluj-Napoca şi Primăria municipiului Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Asta înseamnă că Sectorul 2 al Capitalei va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, mai arată sursa citată.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
„Vom avea un sector verde, vom respira un aer mai curat şi mai puţin poluat. În asta se traduce vestea pe care am primit-o astăzi de la Comisia Europeană, prin care Sectorul 2 se angajează pe termen lung să facă investiţii durabile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Primii paşi către această tranziţie verde i-am făcut deja. Primăria Sectorului 2 are, anul acesta, cea mai mare sumă investită în reabilitare termică din Bucureşti”, a declarat primarul Radu Mihaiu.  
 
Misiunea „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic până în 2030” are alocate 360 de milioane de euro pentru a facilita schimbul de experienţă între oraşele selectate şi pentru a le promova ca centre de experimentare şi inovare. Scopul este să inspire toate oraşele europene în demersul de a deveni neutre climatic până în 2030.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.