Primăria Sectorului 6 anunţă luni că 11 echipe de arhitecţi au intrat în concursul de soluţii pentru amenajarea Parcului Lacul Morii, câştigătorul urmând să fie anunţat peste o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Amenajarea Parcului Lacului Morii reprezintă un adevărat interes pentru specialişti. Nu mai puţin de 11 echipe de arhitecţi, peisagişti şi urbanişti s-au înscris cu proiecte în cadrul concursului internaţional de soluţii lansat în august şi finalizat pe 21 octombrie. Acum, urmează analizarea şi jurizarea lor de către o comisie tehnică a Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), iar la finele lunii vom anunţa proiectul câştigător, care va fi apoi implementat de către Primăria Sectorului 6”, transmite Primăria Sectorului 6.

În vara acestui an, primarul Ciprian Ciucu anunţa că bucureştenii vor avea încă un parc în Sectorul 6: Parcul Lacul Morii.

”Va fi unul liniar, cu o suprafaţă de 16,6 hectare, care porneşte din zona barajului Ciurel şi a Parcului Crângaşi, continuă spre zona de nord, include insula şi ajunge până la Chiajna. Va fi o oază de verdeaţă cu zone de recreere, terenuri de sport, spaţii moderne pentru evenimente culturale, chiar şi sporturi nautice pe luciul apei”, precizează comunicatul primăriei.

„Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluţie! Mergem 100% pe mâna experţilor”, declara în august primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

De atunci a urmat o perioadă de întrebări, de vizite în teren şi de predare a proiectelor. 11 lucrări au fost depuse în concurs, a anunţat azi, 24 octombrie, Ordinul Arhitectilor din România.

În perioada 24-27 octombrie, acestea vor fi analizate şi verificate de o comisie tehnică, pentru ca în perioada 28-30 octombrie să aibă loc jurizarea. 

Juriul va fi unul independent, internaţional, format din arhitecţi, peisagişti, urbanişti şi biologi din România, Grecia, Portugalia şi Germania. Marele câştigător al concursului de soluţii va fi anunţat luni, 31 octombrie. 

„El va fi câştigătorul unui contract de proiectare în valoare de 2.677.700 de lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura circa 6 luni, pentru că vorbim de o suprafaţă mare, de kilometri buni. Apoi avem două opţiuni: să scoatem la licitaţie lucrarea, pe acea proiectare, sau să facem un contract cadru care să acopere cât mai mult din elementele pe care le conţine proiectarea şi să-l dăm imediat în execuţie. Lucrările vor fi etapizate”, a explicat edilul Ciprian Ciucu. 

De asemenea, va fi un premiu II de 148.254 de lei şi un premiu III de 74.127 de lei, fără TVA.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.