Primăria Sectorului 4 anunţă că va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără venit ca urmare a restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus. Se vor acorda ajutoare pentru alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare, sumele fiind cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus”, a transmis, joi, Primăria Sectorului 4.

Măsurile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluţă o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 şi vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare.

Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate, conform aceleiaşi HCL, numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgenţă şi vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează:

- 500 de lei lunar pentru o persoană singură;
- 700 de lei lunar pentru familia cu un copil;
- 1.000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulţi copii.

Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgenţă vor fi transmise online către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, însoţite de actele de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgenţă, precum şi respectarea unor alte condiţii cumulative precum:

- cel puţin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de şomaj;
- veniturile lunare să nu depăşească 1.000 de lei pe membru de familie;
- să nu aibă altă surse de venit;
- să nu deţină depozite bancare mai mari de 1000 de lei.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.