Primăria Sectorului 4 solicită Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să intervină pentru a asigura siguranţa elevilor şi angajaţilor Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", adăugând că acolo s-au înregistrat trei cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus şi există suspiciuni privind alte cazuri. "Considerăm neapărat necesară implicarea instituţiilor sus-menţionate pentru identificarea corectă a situaţiei, în vederea prevenirii unor cazuri similare, dată fiind şi reticenţa conducerii unităţii de învăţământ de a declara în timp real toate cazurile de COVID-19", arată reprezentanţii Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Sectorului 4 solicită intervenţia în regim de urgenţă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, pentru punerea în siguranţă a elevilor şi a personalului Colegiului Naţional Gheorghe Şincai. Acest apel public este lansat având în vedere ordinul comun nr. 5.487/1.494/2020, privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, conţinutul şedinţei din data de 30.10.2020 a Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” şi procesul verbal aferent acesteia, din care rezultă existenţa a trei cazuri confirmate de Sars-Cov 2 în ultimele 14 zile", a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 4.

Conform sursei citate, joi, a apărut suspiciunea existenţei a cel puţin unui alt caz de Sars-Cov-2 în rândul elevilor de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai”.

"Considerăm neapărat necesară implicarea instituţiilor sus-menţionate pentru identificarea corectă a situaţiei, în vederea prevenirii unor cazuri similare, dată fiind şi reticenţa conducerii unităţii de învăţământ de a declara în timp real toate cazurile de COVID-19", au adăugat reprezentanţii Primăriei.

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 4 solicită sprijinul de îndată al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Prefecturii Muncipiului Bucureşti în vederea consolidării şi reabilitării clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional "Gheoghe Şincai”.

"Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor. Având în vedere aceste aspecte, precum şi necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, Primaria Sectorului 4 a îndeplinit deja toate formalităţile legale, iar lucrările de consolidare, reabilitare şi punere în siguranţă a clădirii menţionate ar fi putut fi demarate la începutul lunii septembrie 2020. Acest lucru nu a fost însă posibil întrucât Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a refuzat în mod nejustificat eliberarea şi predarea amplasamentului, deşi conform notelor aferente raportului de expertiză tehnică, lucrările ce urmează a fi executate nu pot fi realizate având copii şi personal în interiorul instituţiei", a arătat sursa citată.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 atrag atenţia tuturor instituţiilor abilitate "cu privire la necesitatea intervenţiei în regim de urgenţă pentru identificarea celor mai potrivite soluţii care să asigure protecţia sănătăţii şi siguranţei fizice a elevilor şi a personalului Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”."

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.