Primăria Sectorului 4 anunţă că va semna în această săptămână protocolul de colaborare cu Metrorex pentru construirea unei noi staţii de metrou între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură. Peroanele vor fi la suprafaţă, pe modelul staţiei de metrou Berceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii primăriei spun că au avut deja discuţii cu conducerea Metrorex pentru proiectul noii staţii de metrou, astfel încât să se înceapă lucrul la studiul de fezabilitate imediat după semnarea protocolului. Realizarea studiului de fezabilitate ar putea dura în jur de trei luni.

„În prezent, pe porţiunea dintre Berceni, ultima staţie de pe Magistrala 2 şi locul viitoarei staţii din apropierea liniei de centură există o singură linie de suprafaţă, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiţia, dar aşteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza studiului de fezabilitate”, susţine viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan.

Magistrala 2 de metrou reprezintă 25 la sută din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50 la sută din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală, arată Primăria Sectorului 4.

Consilierii generali şi-au dat acordul în şedinţa din 26 septembrie pentru ca Primăria Sectorului 4, prin Consiliul Local, să colaboreze cu Metrorex pentru constuirea noii staţii de metrou între Berceni, în prezent capăt de linie pe Magistrala 2, şi Şoseaua de Centură.

Cale de rulare de metrou şi infrastructura ei în acea zonă nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tuneluri.

"În acest sens, pentru locuitorii municipiului Bucureşti care folosesc reţeaua de transport cu metroul şi în interes public, ar fi necesară încheierea unui protocol între Sectorul 4 al municipiului Bucureşti şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA având ca obiect asocierea acestora pentru punerea în valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran cu toată infrastructura adiacentă (elemente de siguranţă, autimatizări etc.)", se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilieri.

Calea de rulare va fi la suprafaţă, la fel şi staţia, după modelul staţiei Berceni.

În proiect nu este precizată suma necesară pentru investiţie, însă se menţionează că Metrorex nu are resursele necesare acoperirii cheltuielilor, astfel că lucările vor fi realizate din bugetul Primăriei Sectorului 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.