Primăria Sectorului 4 din Bucureşti a inaugurat, marţi dimineaţă, Piaţa Sudului, o investiţie de 10 milioane de euro, aceasta având instalaţii de climatizare şi autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, în zonă a fost amenajat un hectar de spaţiu verde, dar şi o parcare etajată de 300 de locuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat marţi, cu ocazia inaugurării Pieţei Sudului, că aceasta are toate facilităţile de care oamenii au nevoie.

“Peste drum avem o parcare etajată, o premieră în Bucureşti, o parcare modulară pe structură metalică, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. Sunt absolut toate facilităţile de care oamenii au nevoie şi aici mă raportez la ceea ce înseamnă această clădire. Această clădire are în primul rând autorizaţie de securitate la incendiu, asta este cel mai important câştig. Are din punct de vedere tehnologic absolut tot ceea ce este necesar pentru o clădire în anul 2020, vorbim de instalaţii de climatizare şi absolut tot ceea ce este normal desfăşurării unui comerţ civilizat”, a afirmat primarul Sectorului 4.

El a mai precizat că au fost luate şi măsurile de protecţie a oamenilor în contextul pandemiei de Covid-19, precizând că sunt îndeplinite toate condiţiile medico-sanitare.

Daniel Băluţă a anunţat că în zona Pieţei Sudului acţionează o firmă de pază, dar şi Poliţia Locală.

“În mod evident siguranţa ne preocupă şi avem două formule de pază, avem o firmă de pază care se ocupă de o parte din acest loc, pentru că discutăm de o suprafaţă 6.000 de metri piaţa şi avem un hectar esplanada verde, avem echipaje de Poliţie Locală care sunt poziţionate pentru a asigura liniştea şi confortul oamenilor”, a mai declarat primarul.

Danile Băluţă a menţionat că preţul pentru tarabe este identic cu cel avut în urmă cu un an şi jumătate atunci când a început reabilitarea.

“Sunt două categorii de elemente comerciale: pe de o parte avem tarabele, unde într-o proporţie de 80% sunt producători, pentru că asta a fost un alt scop pe care acest demers l-a avut, acela de a stimula întreprinzătorii din zonele limitrofe Bucureştiului şi costurile pe care tarabele îl au este identic cu cel pe care l-am avut în urmă cu un an şi jumătate când a început reabilitarea. Celelalte spaţii comerciale au fost atribuite o parte dintre ele – pentru că mai sunt câteva care nu au fost încă atribuite – în urma unor licitaţii. Evaluarea costului pe metru pătrat fiind făcută de Deloitte, o entitate din Big Four. De exemplu, pentru corpurile din faţă costul este de aproximativ 35 de euro pe metru pătrat costul chirie pentru spaţiile din faţă, pentru o tarabă este în jur de 20 de lei pe zi costul”, a mai anunţat primarul Sectorului 4.

Daniel Băluţă a mai spus că investiţia se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.