Primăria Sectorului 4 are la dispoziţie, începând de vineri, o unitate specială pentru spălarea şi dezinfectarea spaţiilor publice, care va lucra non-stop, în ture, urmând să cureţe şi să igienizeze toate arterele, trotuarele, aleile de intrare în bloc, scările de bloc, spaţiile de joacă şi locurile de relaxare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, unitatea specială este formată dintr-un număr de aproximativ 350 de oameni dotaţi cu echipament de protecţie (mască, combinezoane, mănuşi, botoşei), care vor opera 60 de autoutilitare echipate special pentru acest tip de activităţi (inclusiv pompe de mare presiune). 
 
Totodată, în funcţie de specificul fiecărui loc în care se face dezinfecţia, aceştia vor putea folosi şi unul dintre cele peste 70 de atomizoare. 
 
"Substanţele ce sunt folosite pentru dezinfectare sunt cele dovedite deja ca fiind cele mai eficiente în combaterea virusurilor – hipocloritul de sodiu si peroxidul de hidrogen, folosite în conbinaţie cu spuma activă ecologică. Toate acestea sunt sigure pentru oameni şi prietenoase cu mediul”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată precizează că operaţiunea se va face în două etape. Astfel, mai întâi, această unitate specială va spăla şi va igieniza spaţiile publice, după care va aplica, în aceleaşi locuri, şi substanţele dezinfectante. 
 
Activitatea începută vineri vine în completarea celorlalte măsuri pe care Primăria Sectorului 4 le-a luat în încercarea de  stopa răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, se mai arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.