Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă după ce compania REBU, al cărei contract de salubrizare expiră pe 10 aprilie, a ridicat 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a le înapoia pentru asigurarea continuităţii colectării gunoiului, anunţă reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Măsura întreprinsă de Autoritatea Locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 şi 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, S.C. REBU S.A. a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienţii în vederea asigurării continuităţii colectării. În plus, nerespectând prevederile legale, S.C. REBU S.A. a întrerupt  şi continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătăţii locuitorilor",  arată reprezentanţii Primăriei.

Ei mai spun că primarul Daniel Băluţă a intenţionat chiar să solicite Instituţiei Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în Sectorul 4.

"Ca urmare a întrunirii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ai Prefecturii Bucureşti, ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu reprezentanţi ai operatorului economic, S.C. REBU S.A., au fost stabilite o serie de măsuri imediate, în scopul remedierii deficienţelor, astfel încât până la data de 6 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, să primească recipienţi de depozitare a gunoiului", precizează Primăria Sectorului 4.

Instituţia menţionează că ridicarea altor pubele asupra cărora REBU îşi arogă dreptul de proprietate urmează să se desfăşoare după un program bine stabilit, astfel încât fiecare recipient să fie înlocuit imediat cu altul.

"Consider că situaţia de criză a fost depăşită, iar planul de măsuri convenite va preîntâmpina orice alt tip de disfuncţionalitate de acest gen. Totodată, îi asigur pe locuitorii Sectorului 4 că Autoritatea Locală dispune, prin SC. ADP4 SA de întreaga  logistică necesară pentru a asigura serviciul de salubrizare atât în privinţa colectării deşeurilor menajere, cât şi în privinţa salubrizării stradale”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a renunţat, începând din 10 aprilie, la contractul cu REBU, activitatea de salubrizare urmând să fie prestată, temporar, până la finalizarea unei licitaţii, de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA,  potrivit unei hotărâri a Consiliului Local.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.