Primăria Sectorului 3 a plătit 6,6 milioane de lei unor case de avocatură pentru a reprezenta în procese, deşi are 14 consilieri juridici, pentru serviciile de reprezentare juridică nefiind organizată licitaţie electronică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea locală condusă de Robert Negoiţă a oferit, în august, serviciile de reprezentare juridică pentru procesele primăriei în cadrul a trei loturi, criteriul de atribuire fiind “cel mai bun raport calitate - preţ”.

Primul lot, în valoare de 3.580.000 de lei fără TVA, a fost oferit caselor de avocatură Murar & Asociaţii, Asocierea Niculescu - Gorpin M . Raluca Andreea - Gaspar Paula Loredana – C.A. Dumitrache - Chironda Oxana, Asocierea Firon Bar - Nir - Covaliu Mihai Ştefan, Petroşel Dragomir şi Asociaţii, Zamfirescu Racoţi and Partners, Asocierea Diana Gorun - Mindroc Cătălin, Pană Cosmin Răzvan şi Asocierea Mihu Pangratie şi Gozia.

Al doilea lot, în valoare de 1.074.000 de lei fără TVA, a fost atribuit pentru "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". Câştigătorii celei de-a două runde sunt: Asocierea Niculescu - Gorpin Raluca Andreea - Gaspar Paula Loredana, Dumitrache - Chironda Oxana, SCPA Ceparu şi Irimia, Asocierea Dragomir şi Asociaţii şi Petroşel Dragomir şi Asociaţii, Asocierea Mihu Pangratie şi Gozia, SCA Leaua şi Asociaţii, SCA Zamfirescu Racoţi and Partners.

Pentru lotul 3, în valoare de 1.969.000 de lei fără TVA, Primăria precizează că a făcut “o selecţie de oferte în conformitate cu normele procedurale interne nr. 1414/09.02.2015 aprobate de Primarul Sectorului 3”. Acest lot a fost câştigat de aceleaşi case de avocatură ca şi cele din primul lot, la care se adaugă SCA Leaua şi Asociaţii şi SCPA Daghie şi Asociaţii.

Ordonanţa de Urgenţă 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice arată că “autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare”.

Actul normativ mai prevede că pot fi contractate servicii juridice private, însă doar “în situaţii temeinic justificate”.

Direcţia Juridică a Primăriei Sectorului 3 are angajaţi 14 consilieri juridici, a precizat autoritatea locală, la solicitarea News.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.