Primăria Sectorului 1 a demarat campania de deratizare, care se va face în parcuri, şcoli şi pieţe, în locurile de joacă pentru copii, spaţiile verzi din jurul blocurilor, zonele din apropierea ghenelor de gunoi şi platformele de depozitare a gunoiului de pe domeniul public, în prima etapă fiind cuprinse parcurile Bazilescu şi Kiseleff.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria de sector informează că deratizarea va dura până la începerea sezonului rece, respectiv până în 15 noiembrie.

"Prestatorul serviciului de deratizare din Sectorul 1 efectuează, în prealabil, o inspecţie în teren pentru a identifica zonele frecventate de rozătoare de pe domeniul public. Menţionăm că substanţa folosită pentru deratizare face parte din clasa raticidelor şi nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor de companie, în conformitate cu normele Uniunii Europene. Eventualele cadavre de rozătoare vor fi colectate de pe domeniul public de către compania de salubrizare, în conformitate cu uzanţele legale”, precizează sursa citată.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, serviciul public de deratizare a fost delegat Primăriei Sectorului 1 pentru întregul domeniu public administrat. Reamintim că serviciile de deratizare au fost până acum efectuate printr-un contract încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru întregul municipiu.

Primăria Capitalei a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a cerut tuturor instituţiilor din subordinea CGMB ca, din 5 septembrie, să demareze efectuarea tratamentelor pentru combaterea şobolanilor în spaţiile pe care acestea le deţin sau le administrează. De asemenea, primăriilor de sector li s-a cerut ca, prin administraţiile domeniului public, să înceapă aplicarea tratamentelor de deratizare pe domeniul public administrat.

PMB solicită şi tuturor societăţilor comerciale, agenţilor economici, persoanelor juridice, să respecte prevederile Ordinului ANRSC 82/2015 privind aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de salubrizare a localităţilor care, la articolul 102, prevede că: "Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici, cetăţenii cu gospodării individuale şi asociaţiile de proprietari/locatari au obligaţia de a asigura executarea tratamentelor pentru combaterea artropodelor şi rozătoarelor purtătoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din spaţiile pe care le deţin cu orice titlu…".

“Facem apel la asociaţiile de locatari/proprietari să efectueze tratamentele menţionate în Ordinul ANRSC tot în aceeaşi perioadă pentru asigurarea caracterului unitar al tratamentelor şi pentru eficientizarea rezultatelor. Subliniem că este absolut necesar ca aceste tratamente să fie făcute simultan de către toţi factorii cu atribuţii în acest sens pentru a asigura eficienţa maximă a acţiunilor”, preciza PMB.

Lista cu societăţile care deţin autorizaţie şi din partea PMB pentru a presta servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, contra cost, poate fi consultată pe site-ul primăriei.

PMB reaminteşte că procedura de licitaţie pentru achiziţia serviciului public de salubrizare-deratizare şi dezinsecţie a fost demarată foarte târziu de fosta administraţie (în aprilie 2016), deşi contractul pentru prestarea acestui serviciu a expirat încă din decembrie 2015.

Acest contract a fost prelungit din anul 2009, fără organizarea unei noi licitaţii. În prezent, procedura nu este încă finalizată, comisia de licitaţie analizând ofertele depuse pe 11 august 2016.

“Menţionăm că după atribuirea contractului pentru deratizare şi dezinsecţie, la nivelul Municipiului Bucureşti se va putea pune în aplicare Programul Unitar de Igienizare”, mai arată PMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.