Primăria Sectorului 4 anunţă, marţi, că a început lucrările la una dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie din sudul Capitalei. Şoseaua Olteniţei, cea care face legătura dintre Bucureşti şi oraşul Popeşti-Leordeni, va fi total reconfigurată şi reabilitată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o primă fază, se va interveni pe tronsonul cuprins între Eroii Revoluţiei şi Piaţa Sudului, urmând ca ulterior, lucrările să continue şi pe cea de-a doua porţiune, dintre Piaţa Sudului şi până la limita administrativă a Sectorului 4. În cadrul acestor lucrări, Şoseaua Olteniţei va fi complet modernizată, prin reabilitarea căii de rulare a tramvaiului şi a părţii carosabile, pe toată lungimea ei de aproximativ şase kilometri”, a transmis, marţi, Primăria Sector 4.  

Sursa citată a precizat că, în plus, vor fi realizate peste 500 de noi locuri de parcare, spaţiile verzi vor fi extinse şi transformate în mini-oaze de verdeaţă prin plantare de copaci şi arbuşti decorativi, iar trotuarele vor fi refăcute de la zero.  

”Aceste lucrări deosebit de importante şi necesare bucureştenilor vor fi realizate în cel mai scurt timp posibil. Având în vedere, totodată, şi necesitatea limitării disconfortului produs locuitorilor din zonă şi a participanţilor la trafic, lucrările ar urma să dureze aproximativ 12 luni”, a mai precizat Primăria Sector 4.  

Instituţia reaminteşte că, în ultimii cinci ani, a acordat o atenţie deosebită infrastructurii rutiere prin prisma investiţiilor derulate.  

Astfel, cele mai importante artere de circulaţie din Sectorul 4, precum Şoseaua Giurgiului, Şoseaua Berceni, Bulevardul Metalurgiei, stăzile Turnu Măgurele, Caporal Luică şi Ion Iriceanu au fost modernizate prin extinderea de la două la patru benzi de circulaţie, acolo unde situaţia a permis executarea unor astfel de lucrări, dar şi prin amenajarea a zeci de mii de noi locuri de parcare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.