Primăria Ploieşti cere prefecturii judeţului Prahova un punct de vedere privind legalitatea a două hotărâri adoptate joi după amiază de consiliul local Ploieşti, acte administrative prin care municipalitatea ar urma să preia activitatea de producţie, transport şi furnizare de agent termic pentru consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al oraşului. Deciziile adoptate în regim de urgenţă au fost luate în contextul în care de aproape o lună consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Ploieştiului nu au apă caldă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Autoritatea publică locală a solicitat, astăzi, Instituţiei Prefectului – judeţul Prahova exprimarea unui punct de vedere de specialitate, în regim de urgenţă, privind legalitatea hotărârilor adoptate de către Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, în data de 25.08.2022, cu privire la trecerea către Municipiul Ploieşti a sistemului de producere, transport şi distribuţie energie termică şi apă caldă. Reamintim că, în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfăşurată ieri la sediul municipalităţii, consilierii locali ploieşteni au adoptat două hotărâri", informează vineri, într-un comunicat de presă, primăria Ploieşti. 
Este vorba despre Hotărârea 358/25.08.2022 privind solicitarea de trecere din domeniul public al Judeţului Prahova în domeniul public al Municipiului Ploieşti a bunurilor imobile şi mobile aferente sistemului de producere, transport şi distribuţie energie termică şi apă caldă şi despre
Hotărârea 359/25.08.2022 privind aprobarea înfiinţării unei societăţi cu răspundere limitată, având ca asociat unic Municipiul Ploieşti, cu scopul desfăşurării activităţilor specifice Serviciului public de alimentarea cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.
Cele două acte au fost adoptate la iniţiativa consilierilor locali de la toate partidele reprezentate în Consiliul Local Ploieşti şi în contextul în care, de la 1 august, municipiul Ploiesti nu are alimentare cu apă caldă în sistem centralizat, după ce firma care a câştigat în luna mai contractul de termoficare a sistat furnizarea apei invocând nevoia de reparaţii la sistem.
Firma Termoficare Prahova SA, înfiinţată în acest an, a reuşit, în luna mai, să semneze cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova SA un contract pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti, care are peste 130.000 de consumatori, inclusiv instituţii publice şi spitale, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. 
 
La nici trei luni de la semnarea contractului, Termoficare Prahova a sistat, începând cu 1 august, furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti invocând necesitatea realizării lucrărilor de reabilitare la sistemul de termoficare. Primarul oraşului Ploieşti, Andrei Volosevici, a acuzat că decizia este una politică şi care vizează discreditarea sa, arătând că nu Primăria, ci ADI Termo Prahova a încheiat acest contract. 
 
În urma scandalului public izbucnit, şeful ADI Termo Prahova a fost nevoit să demisioneze, iar Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că reziliază contractul, cerând firmei Termoficare Prahova să reia furnizarea apei calde în municipiu, lucru care nu s-a întâmplat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.