Primăria Ploieşti anunţă operaţionalizarea unei instalaţii de cogenerare care va asigura un surplus de 20% la capacitatea de furnizare a agentului termic şi precizează că de săptămâna aceasta va fi pus în funcţiune un al doilea cazan cu apă fierbinte în cadrul CET care asigură apa caldă şi căldura pentru municipiu. Punerea în funcţiune a celor două instalaţii va rezolva problema privind alimentarea cu agent termic în sistem centralizat în oraş, în condiţiile în care în ultimele săptămâni unii dintre consumatorii racordaţi la acest sistem au reclamat că agentul termic furnizat nu asigură încălzirea locuinţelor până la temperatura optimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Luni, la CET Brazi, unde se produce agentul termic furnizat în municipiul Ploieşti, a fost pornită turbina de gaz existentă la nivelul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) al Ploieştiului, punerea în funcţiune a instalaţiei de cogenerare asigurând un surplus de 20% la capacitatea de furnizare a gigacaloriei la nivel SACET al municipiului Ploieşti, anunţă Primăria Ploieşti. 
 
Turbina de gaz va produce şi curent electric, pe care administraţia publică ploieşteană îl va valorifica pe piaţa de profil.
 
Conform sursei citate, începând de miercuri, autorităţile locale, care produc agent termic în CET Brazi prin intermediul unei firme a Consiliului Local Ploieşti şi cu instalaţii preluate de la Consiliul Judeţean Prahova, vor pune în funcţiune încă un cazan cu apă fierbinte (CAF) în incinta CET. Anterior, agentul termic era produs într-un singur cazan, care este vechi şi de câte ori apărea o avarie la acesta oraşul rămânea fără căldură până la remediere.
 
“Miercuri, 08 februarie a.c., vom lua licenţa finală şi vom porni şi Cazanul de abur 5 pe care l-am preluat în data 31 ianuarie a.c. de la Consiliul Judeţean Prahova. Am reuşit, astfel, într-un timp record, să realizăm toate testele şi verificările legale necesare pentru pornirea Cazanului 5, fapt ce va permite derularea, în bune condiţii, a serviciului public de alimentare cu energie termică al oraşului nostru. Nu în ultimul rând, prin punerea în funcţiune a Turbinei de Gaz trebuie să înţelegem că, pe lângă faptul că reuşim să mărim puterea de livrare a gigacaloriei la nivel SACET, reuşim să facem şi cogenerare, asigurând în acest mod un venit suplimentar substanţial la bugetul local, prin vinderea de curent electric pe piaţa de profil”, a declarat primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. 
 
El a subliniat că, începând de săptămâna aceasta, ”tot ceea ce înseamnă sistemul de instalaţii la nivel SACET este în regulă şi va funcţiona la parametri normali, pentru a aduce, fără probleme, în casele ploieştenilor căldura şi apa caldă necesare” şi că administraţia locală reuşeşte astfel să asigure ”o gestionare optimă a serviciului ploieştean de termoficare”.
 
În actualul sezon rece, municipiul Ploieşti, care are peste 130.000 de consumatori racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, s-a confruntat cu mai multe probleme în asigurarea agentului termic, iar în vara anului trecut oraşul a rămas timp de câteva săptămâni fără apă caldă. În cele din urmă, activitatea de termoficare a fost preluată de o companie înfiinţară de Consiliul Local în acest scop.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.