Primăria Ploieşti anunţă că viceprimarul care coordonează Direcţia Economică din cadrul instituţiei nu va da ”bun de plată” facturilor emise pentru subvenţia acordată populaţiei pe care le-a întocmit firma Termoficare Prahova, care a sistat, de la 1 august, furnizarea apei calde în oraş. Decizia viceprimarului este luată în condiţiile în care compania de termoficare a încheiat contract cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, care are în evidenţă aceste facturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Facturile pentru subvenţia la energia termică livrată populaţiei, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidenţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova şi au o valoare de 6.637.787,05 lei. Având în vedere că, până în prezent, facturile menţionate nu au fost confirmate şi avizate în privinţa consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, conform atribuţiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Municipiului Ploieşti nu poate dispune plata acestora. În acest condiţii, luând în considerare şi legislaţia de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Adina Popa a declarat că nu va acorda “bun de plată” pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A”, informează, printr-un comunicat dat publicităţii luni după-amiază, Primăria Ploieşti.
 
Viceprimarul Anca Popa (USR), care a luat această decizie, a fost recent numită în funcţie şi a primit printre atribuţii coordonarea activităţii Direcţiei Economice a municipalităţii.
 
Primăria Ploieşti datorează fostului operator al serviciului de termoficare suma totală de 114.097.866, 28 lei, reprezentând subvenţie la agentul termic livrat populaţiei, iar din această sumă există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44.796.532,47 lei.
 
Fostul operator de termoficare din Ploieşti, Veolia, a nu a dorit reînnoirea contractului pentru furnizarea agentului termic în municipiu invocând pierderile înregistrate de companie.  
 
În luna mai a acestui an, Termoficare Prahova, o firmă înfiinţată în anul 2022, a reuşit să câştige licitaţia pentru furnizarea energiei termice în oraşul în care peste 130.000 de consumatori sunt racordaţi la sistemul centralizat. La nici trei luni de la semnarea contractului, Termoficare Prahova a sistat furnizarea apei calde, anunţând reparaţii la CET-ul unde se produce energie termică pentru Ploieşti şi care aparţine Consiliului Judeţean Prahova.
 
CJ Prahova a anunţat că a luat decizia de a rezilia contractul şi a somat firma să treia furnizarea apei calde, lucru care nu s-a întâmplat, locuitorii din oraş aflându-se, pentru a doua lună consecutiv, în situaţia în care nu au apă caldă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.