Primăria Municipiului Bucureşti a lansat site-ul infoaer.pmb.ro, prin care bucureştenii au acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti, ”scopul acestui proiect este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi din aer”.

De asemenea, aici se regăsesc informaţiile privind strategiile, programele şi proiectele pe care le Primăria Capitalei le derulează pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

”Pe această platformă, cetăţenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, care măsoară particulele în suspensie (PM10, PM2,5 şi PM1) şi dioxidul de azot (NO2), dar şi datele măsurate cu autolaboratorul din dotare, conform unui program anual de măsurări indicative ale concentraţiilor poluanţilor atmosferici realizate în diferite zone de interes public, pentru evaluarea surselor cu posibil impact: trafic rutier, CET-uri, activităţi industriale, şantiere de construcţii, depozite de deşeuri, etc.Printre poluanţii măsuraţi de echipamentele autolaboratorului sunt: particulele în suspensie PM10, PM2,5 şi PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) şi hidrogenul sulfurat (H2S)”, arată comunicatul.

Potrivit PMB, senzorii au fost primiţi cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru Oraşe Sănătoase, o reţea globală de prestigiu alcătuită din 70 de oraşe din întreaga lume, ce are drept scop salvarea vieţilor prin prevenirea bolilor netransmisibile precum cancerul, afecţiunile cardiace şi respiratorii”.

”Parteneriatului pentru Oraşe Sănătoase este susţinut de Bloomberg Philanthropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi organizaţia globală de sănătate Vital Strategies. Acesta recunoaşte rolul important pe care administraţiile locale îl au în implementarea măsurilor ce s-au dovedit eficiente în prevenirea bolilor netransmisibile. Aceştia au fost amplasaţi în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locaţii din întregul oraş, la spitale şi unităţi de învăţământ.

Datele înregistrate de senzori pot fi consultate şi pe site-ul aerlive.ro, precum şi în aplicaţia AerLive”, mai spune PMB. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Mediu, derulează campanii de măsurări indicative ale calităţii aerului cu autolaboratorul din dotare, în vederea evaluării concentraţiilor de poluanţi atmosferici în diferite zone ale Municipiului Bucureşti (artere intens circulate, zone de expunere a populaţiei sensibile, etc.) şi colaborează cu autorităţile responsabile în domeniul protecţiei calităţii aerului.

Rezultatele acestor campaniii se regăsesc accesând următorul link: https://www.pmb.ro/programe/4/menu-page/14 Parteneriatul pentru Oraşe Sănătoase este o reţea globală de prestigiu formată din oraşe implicate în salvarea de vieţi omeneşti prin prevenirea bolilor netransmisibile (BNT). Susţinută de Bloomberg Philanthropies, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi organizaţia globală de sănătate Vital Strategies, această iniţiativă determină oraşe din întreaga lume să stabilească politici locale şi măsuri concrete de reducere a factorilor de risc în ceea ce priveşte calitatea aerului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.