Primăria comunei Limanu estimează că peste 20.000 de turişti s-au aflat în minivacanţa de 1 Mai în localităţile Vama Veche şi 2 Mai, iar incidentele din această perioadă au fost mult mai puţine faţă de anii precedenţi, însă după plecarea turiştilor reprezentanţii Primăriei şi 30 de voluntari au strâns zeci de saci cu gunoaie de pe plajă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Peste 20.000 este numărul estimativ de turişti care au petrecut de 1 Mai în localităţile Vama Veche şi 2 Mai. Potrivit reprezentanţilor unităţilor de cazare, rezervările au început anul acesta cu data de 27 aprilie, foarte multi dintre turişti prelungindu-şi vacanţa până pe data de 2 mai”, se arată într-un comunicat al Primăriei Limanu.

Primarul comunei Limanu, Dan Georgescu, a declarat că pe lângă turiştii care au rezervat camere în cele două sate, au fost şi mulţi tineri care au stat la cort.

“În plus, traficul de turişti a fost în creştere în timpul nopţii, când satul Vama Veche a reprezentat un punct de atracţie atât pentru constănţeni cât şi pentru vizitatorii cazaţi în alte staţiuni vecine. A fost un flux continuu de oameni. O premieră a fost şi faptul că turiştii şi-au prelungit vacanţa inclusiv pentru data de 2 mai. De altfel, atmosfera din Vama a fost şi în a doua noapte de mai comparabilă cu serile din vârful sezonului estival”, susţine edilul.

El a precizat că incidentele înregistrate în timpul vacanţei de 1 Mai au fost mult mai puţine, în comparaţie cu anii precedenţi.

“Ne aşteptam la incidente, tocmai din cauza fluxului uriaş de oameni. Am primit sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului Poliţiei Judeţene Constanţa, iar în aceste zile de vacanţă, numărul agenţilor care au acţionat în 2 Mai şi Vama Veche a fost suplimentat. Statisticile ne demonstrează că infracţiunile s-au diminuat considerabil, numărul intervenţiilor fiind cu aproximativ 70 la sută mai mic decât în anii precedenţi”, a mai spus primarul comunei Limanu.

După plecare turiştilor, conducerea Primăriei şi 30 de voluntari au strâns gunoaiele lăsate pe plaja din Vama Veche.

“Primăria comunei Limanu a demarat campania: «EU vreau curăţenie!» Campania se adresează atât localnicilor cât şi turiştilor şi comercianţilor. Noi colectăm deşeurile aruncate pe câmpuri, pe plajă, precum şi cele din comună. Oamenii trebuie să înţeleagă să îşi strângă propriul gunoi şi să îl depoziteze în locurile special amenajate. Am colectat de pe plaja din Vama Veche zeci de saci de gunoi. Turiştii trebuie să ne ajute în demersul nostru de a menţine curăţenia, dacă îşi doresc o Vamă curată”, a mai spus Dan Georgescu.

Comuna Limanu este formată din satele Limanu, 2 Mai, Vama Veche şi Hagieni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.