Primăria Galaţi se va muta în curând într-o nouă clădire, în care a investit peste 25 de milioane de lei, numai pentru două picturi murale alocând suma de aproximativ 30.000 de euro, iar în această perioadă sunt făcute ultimele finisaje şi recepţia lucrărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în această perioadă se face recepţia lucrărilor la noul sediu al Primăriei, acestea fiind aproape finalizate - se aduce mobilierul, se mai fac lucrări de finisare şi se realizează şi două picturi murale.

"În acest moment, în afară de cele două picturi murale, la acoperiş mai sunt câteva închideri cu geam termopan care nu fuseseră realizate aşa cum trebuie, se aduce mobilierul în momentul de faţă, mai erau mici probleme (...) şi, pentru că s-au mai cărat tot felul de produse, mai sunt pereţi zgăriaţi", a spus primarul. 

Referitor la cele două picturi murale care sunt realizate de doi artişti gălăţeni, Gheorghe Miron şi David Sava, Pucheanu a spus că Primăria a alocat pentru acestea suma de aproape 30.000 de euro.

"Licitaţia a fost deschisă pe site-ul primăriei, suma alocată este undeva până în 30.000 de euro, este pentru prima dată când autoritatea locală, poate nu e un termen tocmai frumos folosit, dar bagă în seamă comunitatea artiştilor gălăţeni. Este vorba de domnul Miron, care realizează una dintre lucrări, şi cealaltă e realizată de domnul Sava. În momentul în care vom face deschiderea, le veţi vedea, în continuare sunt schelele pentru că au nevoie de ele pentru a putea lucra la aceste fresce pe care le realizează. O lucrare este abstractă, atât cât mă pricep eu, îmi e greu sa imi spun părerea despre lucrarea unui artist...La etajul trei, domnul Miron are o o frescă foarte mare, de 80 mp, în care sunt edificate toate clădirile importante ale Galaţiului, puse într-un colaj care sunt sigur că va va plăcea", a spus primarul.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul pentru cele două picturi murale, în valoare de 134.584 de lei fără TVA , a fost atribuit prin negociere, Primăria primind o singură ofertă din partea Asociaţiei Uniunea Artiştilor Plastici din Galaţi.

Clădirea în care se va muta Primăria, situată tot pe strada Domnească, în imediata apropiere a sediului Prefecturii, ar fi trebuit să găzduiască înainte de 1990 şedinţe de partid şi spectacole, motiv pentru care a fost denumită de gălăţeni "Sala Aplaudacilor", însă construcţia acesteia nu a mai fost finalizată. În urmă cu trei ani, Primăria a început lucrări de construcţie, refacere şi modificare a clădirii pe scheletul rămas până la acea vreme, iar investiţiile făcute se ridică la suma de 25.497.552 de lei.  

Termenul iniţial de finalizare a lucrărilor la noul sediu al Primăriei, începute în anul 2014, în timpul mandatului fostului primar al municipiului Galaţi Marius Stan, a fost stabilit pentru sfârşitul anului trecut, ulterior fiind amânat cu cinci luni, dar şi acesta a fost depăşit.

Primarul municipiului Galaţi spunea recent că noul sediu al Primăriei ar urma să fie inaugurat la mijlocul lunii august. 

În 2010, clădirea actuală în care funcţionează Primăria Galaţi a fost retrocedată, iar tariful chiriei plătite a crescut continuu, numai pe luna iulie chiria fiind de 76.913 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.