Primăria Constanţa anunţă că luni are loc deschiderea Spitalului Modular, care va completa serviciile medicale pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Noua unitate va avea 52 de paturi, iar investiţia se ridică la 10 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Primul spital public realizat la Constanţa în ultimii 40 de ani, Spitalul Modular, îşi deschide astăzi porţile. Structura modulară a fost gândită ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Ministerul Sănătăţii a aprobat noua structură a SCBI, personalul a trecut printr-un program de pregătire şi a fost instruit să utilizeze noile instalaţii de ventilaţie”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Constanţa. 
Primarul Vergil Chiţac a declarat că pentru deschiderea Spitalului Modular au fost depuse eforturi enorme. 
“Asistăm la un mare moment pentru Constanţa. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraş, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că aşteptările noastre au fost mari şi am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus, întotdeauna cu gândul la cât de mult o să vină în sprijinul cetăţenilor”, a afirmat Vergil Chiţac. 
Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la  Anestezie Terapie Intensivă (ATI), şi este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie şi laborator.
Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanţă magnetică (RMN) şi un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. 
Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro. 
De asemenea, Primăria Constanţa a mai anunţat că anul acesta, vor fi demarate lucrările de modernizare, reabilitare energetică, consolidare şi extindere ale clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Este vorba despre o investiţie de aproape 28 de milioane de lei, dintre care aproape 12 milioane de lei sunt alocate consolidării.
“Mai mult, s-au făcut deja primii paşi pentru realizarea unui pavilion administrativ în curtea spitalului, având în vedere faptul că infrastructura spitalului necesită o extindere. Documentele necesare au fost obţinute, astfel încât, până la sfârşitul anului, lucrările ar putea să fie finalizate.  
De asemenea, în luna decembrie a anului trecut s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru realizarea, în curtea spitalului, a unei noi clădiri care să cuprindă un Compartiment de Primire Urgenţe, Imagistică, Secţia de Terapie Intensivă, Secţia de pacienţi imunodeprimaţi, precum şi un Ambulatoriu de Specialitate”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.