Primăria Constanţa a anunţat miercuri seara, că din 26 noiembrie, nu se mai capturează niciun câine din municipiu pentru că adăpostul este plin, urmând să fie luate măsuri pentru ca acesta să fie extins şi modernizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că Serviciul Gestionare Animale Abandonate va acţiona doar în situaţii de urgenţă.

“De mâine, în municipiul Constanţa nu se mai capturează niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acţiona doar în situaţii de urgenţă. În acelaşi timp, Primăria Municipiului Constanţa va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins şi modernizat. În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiţii decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică”,se arată în comunicatul Primăriei.

Primăria Constanţa mai anunţă că încurajează adopţia responsabilă a câinilor comunitari. iar pentru a putea adopta un căţel, viitorii stăpâni vor avea parte de sprijinul angajaţilor serviciului de specialitate al municipalităţii care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Adopţia câinilor este gratuită, căţeii sunt încredinţaţi  spre adopţie  numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopţiile şi revendicările se realizează cu respectarea unor condiţii stricte, a mai transmis Primăria Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.