Primăria tulceană Chilia Veche a transmis un mesaj către cetăţenii comunei în care le recomandă, printre altele, să evite deplasările noaptea pe Dunăre cu bărci cu motor deoarece sunetul motoarelor poate fi confundat cu sunetul dronelor. De asemenea, să anunţe Poliţia despre descoperirea unor muniţii neexplodate şi să nu mişte de pe loc materiale explozive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Primăriei Chilia Veche au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un mesaj pentru cetăţeni, în contextul atacurilor Rusiei asupra Ucrainei care au avut loc în apropierea graniţei cu România şi al găsirii unor fragmente de dronă în zonă.
“Ţinând cont de evenimentele înregistrate şi de contextul geopolitic actual determinat de atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, care a generat atacuri recente şi repetate, aflate în imediata apropiere a graniţelor cu România, recomandăm cetăţenilor: Păstraţi-vă calmul, nu intraţi în panică, liniştiţi-i şi pe ceilalţi, protejaţi copiii, bătrânii şi femeile. Evitaţi deplasările pe timpul nopţii, evitaţi angajarea în discuţii cu necunoscuţi, evitaţi deplasările noaptea pe Dunăre cu bărci cu motor, deoarece sunetul motoarelor poate fi confundat cu sunetul dronelor folosite în atacul împotriva statului vecin, încercaţi să-i ajutaţi pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dumneavoastră din aceste categorii de risc, anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale despre descoperirea de muniţii neexplodate”, se arată în mesajul Primăriei Chilia Veche. 
De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi cum să reacţioneze dacă găseasc muniţii neexplodate. 
“Nu mişcaţi de pe loc materiale explozive descoperite neexplodate, nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii descoperite neexplodate, nu desfaceţi şi nu folosiţi materiale explozive descoperite neexplodate pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Chilia Veche.
De asemenea, oamenilor li se recomandă să nu lovească, taie sau demonteze muniţiile neexplodate, să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate sau să le introducă în foc, să nu se joace cu muniţii descoperite neexplodate.
”Trecem cu toţii printr-o încercare, din care putem ieşi cu bine doar dacă respectăm regulile şi vom acţiona împreună. Este extrem de important ca toate recomandările anterioare să fie respectate”, este mesajul Primăriei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.