Primăria Capitalei vrea înfiinţarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, în condiţiile în care în Bucureşti sunt 173 de imobile încadrate în categoria I de risc seismic şi alte 183 de imobile catalogate ca "pericol public”, proiectul urmând să fie discutat miercuri în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic ar urma să fie finanţată din bugetul Capitalei şi din venituri proprii, putând însă primi şi bani din fonduri de la bugetul de stat.

Municipalitatea arată că, în prezent, există o structură care se ocupă de consolidarea clădirilor cu risc seismic, respectiv Serviciul consolidări din cadrul Direcţiei Generale Dezvoltare şi Investiţii, dar aceasta are atribuţii limitate şi doar opt posturi prevăzute în organigramă, în condiţiile în care volumul de lucrări de consolidare este „extrem de mare”.

Potrivit ultimelor date privind imobilele extertizate tehnic din punct de vedere seismic, actualizate de Primăria Capitalei în 9 septembrie, în Bucureşti sunt foarte multe imobile care necesită lucrări ample de consolidare, 173 fiind cu risc seismic extrem de ridicat, încadrate în clasa I, alte 183 fiind catalogate drept „pericol public”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.