Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va vira 19 milioane de lei în conturile RADET pentru ca regia să poată continua programul de reparaţii, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general a semnat ordonanţarea de plată pentru suma de 19 milioane lei, ce reprezintă ultima tranşă din subvenţia pe care municipalitatea o datora regiei pentru perioada martie - mai 2016, arată PMB.

“Când am preluat mandatul de primar general datoria pe care Primăria Capitalei o avea către RADET era de 64 de milioane de lei, această sumă reprezentând neplata subvenţiei pentru perioada martie - mai 2016. Până astăzi (miercuri, n.r.), am plătit RADET suma de 45 de milioane de lei, iar zilele următoare se va face viramentul şi pentru suma de 19 milioane de lei, aşa că putem spune că vom fi la zi cu subvenţia", a declarat Gabriela Firea.

Ea a precizat că a luat toate măsurile pentru ca RADET să poata demara în această perioadă lucrarile de reparaţii la reţeaua de termoficare.

RADET şi ELCEN vor lucra împreună, după un grafic comun, pentru a putea fi asigurate căldura şi apa caldă în sezonul rece, iar Primăria Capitalei va aloca, pe lângă cei 3,5 milioane de euro necesari pentru reparaţiile RADET, încă 70 de milioane de lei pentru subvenţiile restante către ELCEN, anunţa Firea pe 29 iunie, după o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.