Primăria Capitalei sprijină construirea a 13 noi subunităţi de pompieri în Bucureşti, pentru care vor fi alocate circa patru milioane de euro, a anunţat, luni, primarul general, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Capitală ar urma să fie construite 13 noi subunităţi de pompieri, în valoare de circa patru milioane de euro, a fost concluzia unei întâlniri de lucru a primarului Gabriela Firea cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU şi ISU Bucureşti-Ilfov, precum şi cu cei şase primari de sector.

"Ne-am întâlnit astăzi (luni, n.r.) pentru a analiza probleme comune, care se referă la o colaborare eficientă între autorităţile locale şi instituţiile responsabile în gestionarea situaţiilor de urgenţă, având ca element central siguranţa cetăţeanului. Unul dintre cele mai importante aspecte vizează optimizarea timpilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi mă refer în primul rând la cutremur, incendii şi alte tipuri de incidente”, a spus Gabriela Firea.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că, din 1989, nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri, fapt care afectează semnificativ timpii de intervenţie în caz de urgenţă.

Arafat a mai arătat că în Paris sunt 90 de puncte de plecare pentru echipele de intervenţie, în vreme ce Bucureştiul are doar 19 astfel de puncte, ceea ce reprezintă un număr redus raportat la densitatea populaţiei şi suprafaţa Capitalei.

Potrivit ISU, în Sectorul 1 există patru subunităţi de pompieri şi mai este nevoie de încă trei astfel de subunităţi, în Sectorul 2 sunt trei subunitati şi mai sunt necesare încă două, în Sectorul 3 există patru puncte destinate pompierilor şi mai este nevoie de încă un astfel de punct. În sectorul 4 există o singură subunitate şi mai sunt necesare încă două, la fel ca şi în Sectorul 5, unde sunt patru subunităţi. Sectorul 6 deţine trei astfel de puncte şi mai sunt necesare alte trei.

În cadrul întrevederii, s-a stabilit ca, în cel mult zece zile, primarii de sector să identifice suprafeţele de teren necesare pentru construcţia celor 13 subunităţi, de maximum 150-200 de metri pătraţi fiecare, urmând ca Primăria Capitalei să supună aprobării CGMB un proiect de hotărâre prin care aceste terenuri să poată fi exploatate de ISU Bucureşti.

Primarul Gabriela Firea a dat asigurări că, la rectificarea bugetară, vor fi cuprinse sumele necesare - aproximativ patru milioane de euro - pentru construirea acestor subunităţi, având în vedere că, în conformitate cu legislaţia de specialitate, administraţiile locale sunt obligate să sprijine forţele de intervenţie din cadrul comunităţilor.

O altă problemă semnalată de reprezentanţii ISU se referă la accesul îngreunat al echipelor de intervenţie în unele cartiere noi, unde străzile sunt foarte înguste sau blocate de maşini parcate neregulamentar, în acest sens primarii de sector arătând că este necesară o iniţiativă legislativă care să permită ridicarea maşinilor care blochează accesul autospecialelor ISU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.