Numărul mijloacelor de transport în comun din Bucureşti a fost suplimentat cu 130 de autovehicule, odată cu începerea anului şcolar, anunţă Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general, Gabriela Firea, a prezentat măsurile luate de Primaria Capitalei odată cu începerea noului an scolar: suplimentarea mijloacelor de transport în comun, reluarea circulaţiei autobuzelor şcolare, testarea elevilor şi profesorilor din Bucureşti, precum şi dotarea cabinetelor şcolare din unităţile de învăţământ.

"A început şcoala, din păcate în condiţii de pandemie, ceea ce înseamnă că au fost necesare măsuri suplimentare de siguranţă şi igienă. Primăria Capitalei a făcut toate demersurile astfel încât cei mici, părinţii, bunicii şi cadrele didactice să se simtă în siguranţă. Reamintesc faptul că elevii şi profesorii se pot înscrie în aplicaţia Primariei Capitalei (https://testamcovid.assmb.ro) pentru a se testa gratuit cu aparate RT-PCR, pentru începerea noului an şcolar în siguranţă. Totodată, printre măsurile pe care le-am luat se numără şi suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu 130 de autobuze, tramvaie şi troleibuze, astfel încât bucureştenii să nu fie nevoiţi să aştepte sau să circule in aglomeratie", a afirmat Firea, citată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, în prezent, în Capitală circulă 1.570 de vehicule de transport în comun.

"Mai mult, s-au reabilitat şi modernizat, în cadrul Uzinei de Reparaţii STB, aproape de la zero, 10 tramvaie care se aflau într-o stare de uzură avansată. Primul tramvai de acest tip va fi introdus în traseu, pe linia 1/10, în următoarele zile. Reabilitate în colaborare cu specialiştii Universităţii Politehnica din Bucureşti – Facultatea de Transporturi, aceste tramvaie au scaune ergonomice cu feţe detaşabile care pot fi curăţate eficient, sunt dotate cu podea coborată şi accesorii pentru persoane cu dizabilităţi, au izolare fonică, sistem de informare în timp real a călătorilor, router wifi gratuit şi încărcătoare USB, camere de supraveghere video, atât externe, cât şi interne, pentru siguranţa călătorilor", a spus Firea.

De asemenea, au fost montate validatoare care să ofere publicului posibilitatea plăţii călătoriei şi cu cardul bancar.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a explicat că toate mijloacele de transport în comun sunt decontaminate la fiecare capăt de traseu, iar controlorii, ajutaţi de Poliţia Locală, reamintesc tuturor călătorilor de obligativitatea purtării măştilor de protecţie de fiecare dată când călătoresc cu mijloacele STB.

Totodată, de luni dimineaţa au reintrat în circulaţie 33 de autobuze şcolare, care circulă pe 16 trasee şi deservesc 9.000 de elevi din 5 şcoli din sectoarele 1, 3 si 6. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.