Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dispus monitorizarea Parcului Natural Văcăreşti cu o cameră video montată pe o clădire înaltă din zonă şi supravegherea parcului de către poliţişti locali, sprijiniţi de Patrula Călare, pentru a preveni noi incendii de vegetaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am cerut Poliţiei Locale a Municipiului Bucuresti să monitorizeze în permanenţă Parcul Natural Văcăreşti, care a fost declarat de curând arie naturală protejată. Prioritatea noastră este în prezent atât protejarea acestui spaţiu unic în Bucuresti, dar şi siguranta cetăţenilor care locuiesc în apropierea Lacului Văcăreşti”, a declarat Gabriela Firea.

Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), prin Poliţia Locală, a amplastat pe unul dintre cele mai înalte imobile din zonă o cameră video care permite monitorizarea întregii arii, pentru a putea fi identificate rapid eventualele focare de incendiu sau posibilele fapte antisociale, precizează PMB. 

"Totodată, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control, Salubritate şi Serviciul Ordine şi Linişte Publică, sprijiniţi de unităţi din cadrul Patrulei Călare şi de poliţiştii locali ai Poliţiei Locale Sector 4, au efectuat, în zona Lacului Văcăreşti, acţiuni care au ca scop respectarea normelor de salubrizare şi igienizare, precum şi depistarea faptelor antisociale", mai arată PMB. 

Primarul general susţine că municipalitatea, împreună cu Asociaţia Văcăreşti şi alte instituţii din domeniul cercetării doresc să îşi depună candidatura pentru administrarea Parcului Natural Văcăreşti. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.