Primăria Capitalei va contracta un împrumuturi în valoare de 135 de milioane de lei, a anunţat, miercuri, primarul general, Nicuşor Dan, un proiect de hotărâre în acest sens fiind dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicit Consiliului General – şi evident că am acordul majorităţii – să ne ducem să ne împrumutăm cu suma legală cu care localităţile pot să se împrumute, să ieşim în piaţă cu un împrumut de 135 de milioane de lei, o sută de milioane pentru proiecte de investiţii – Prelungirea Ghencea, Doamna Ghica, reţeaua de termoficare – şi 35 de milioane pentru refinanţarea datoriei pe care o avem în a doua jumătate a lui 2021”, a anunţat Nicuşor Dan miercuri, într-o conferinţă de presă.

Tot miercuri sunt supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti două proiecte de hotărâri privind proiectele de investiţii ale municipalităţii.

Unul dintre acestea se referă la exproprierile de terenuri pentru continuarea Prelungirii Ghencea, a cărui continuare va începe „curând în acest an” iar un altul se referă la o asociere cu sectorul 2, în aşa fel încât administraţia de sector să poată contribui financiar la implementarea proiectului de la Doamna Ghica. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.