Consiliul General al MUNicipiului Bucureşti a aprobat, luni, două proiecte de hotărâre prin care Primăria Capitalei va suportă costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 care prezintă simptome de infecţie respiratorie acută, precum şi pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Capitalei, prin ASSMB, va derula cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic în ţară, care corespunde programelor similare din întreagă Europa: vom suportă costurile de testare pentru toţi elevii care au simptome de infecţii respiratorii, precum şi pentru toţi angajaţii unităţilor de învăţământ din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc să se testeze cu teste Real Time PCR pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre 250.000 de elevi şi 24.000 de cadre didactice şi personal auxiliar", a declarat, luni, Gabriela Firea.

Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat că elevii care au semne de infecţie respiratorie acută şi care au recomandandari de testare din partea medicilor şcolari, de familie sau pediatri, vor fi trimişi să fie testaţi RT-PCR, însoţiţi de părinţi, prin programul derulat de Primăria Capitalei, la clinici de stat sau private afiliate proiectului.

”Vom deconta suma de 200 de lei/beneficiar direct unităţilor sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testaţi. Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi", a mai precizat Firea.

Testarea cadrelor didactice şi a personalului auxiliar din învăţământ se va realiza în cadrul proiectului ”Testăm pentru a salva economia şi locuri de muncă”, prin care sunt testaţi şi angajaţii farmaciilor, cei din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţii mass-media şi angajaţii firmelor de curierat, numărul de beneficiari majorându-se, după votul de luni, de la 3.000 câţi erau iniţial, la 27.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.