Primăria Capitalei anunţă că palmierii plantaţi ilegal în zona Unirii din Sectorul 3 vor fi scoşi de angajaţii ALPAB, acţiunea de plantare fiind sistată întrucât nu avea avizele necesare. În urmă cu două zile, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, afirma că ”la Piaţa Unirii vom avea palmieri”, ”aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării”. El susţinea că palmierii sunt aclimatizaţi şi vor rezista şi iarna şi că au costat ”până într-o mie de lei bucata”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei a transmis, luni, că primarul general, Nicuşor Dan, a dat dispoziţie ALPAB să extragă palmierii plantaţi ilegal în zona Unirii de lucrătorii Primăriei Sector 3. 

Astfel, ALPAB va scoate, luni, arborii fără să-i vătămeze şi vor umple cu pământ găurile rămase pentru a aduce terenul la acelaşi nivel. 
 
”În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziţia primarului general, Poliţia Locală a sistat acţiunea de plantare a palmierilor. Această acţiune se desfăşura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administraţia Străzilor Bucureşti). Menţionăm că Primăria Sectorului 3 a resistematizat zona fără a avea documente legale”, a precizat Primăria Capitalei.

Robert Negoiţă a afirmat, într-un video postat pe Facebook, că în zona Pieţei Unirii se fac lucrări de amenajare a spaţiului verde, arătând că au fost plantaţi mai mulţi copaci.

La un moment dat, discutând cu un trecător, primarul Sectorului 3 afirmă: ”Nu ne lasă Nicuşor Dan, ne-a blocat Nicuşor Dan. Avem scris de la dumnealui, îmi pare rău. Ne-a şi amendat, da, nu-i place ce facem aici lui Nicuşor Dan”.

”Dar uitaţi cu ce surpriză venim, la Piaţa Unirii vom avea palmieri, avem deja. Iată că lucrează oamenii, colegii, pun aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării, în zone din-astea mai exotice. (...) Uitaţi cât de frumoşi sunt, cât de bine arată. Sunt plante aclimatizate, specialiştii ne asigură că vor trăi, că vor supravieţui inclusiv pe perioada iernii. Ajung să n-aibă probleme până la minus 15, chiar minus 20 de grade. Când a fost ultima dată când în Bucureşti au fost minus 20 de grade? Haideţi să fim serioşi, că s-a schimbat vremea şi când ne uităm totuşi pe bilanţ ne dăm seama că riscul de a coborî sub minus 10 grade este minor. Şi chiar dacă va fi să fie, îi protejăm, pentru că putem să venim şi să îi împachetăm că ştim că o să urmeze un val de aer rece, îi împachetăm pentru o săptămână, două, trei, cât este nevoie (...)”, a arătat el.

El a adăugat că aceşti palmieri ”costă până într-o mie de lei bucata”, cu transport şi TVA, şi că sunt garanţii că, dacă vreunul moare, va fi înlocuit cu o plantă sănătoasă.

”Ne dorim să avem nu doar mult verde, evident că ăsta e obiectivul principal, dar şi cât mai multă diversitate şi cât mai frumos. Or palmierii chiar sunt frumoşi şi am mari speranţe că vor creşte mari şi vor fi sănătoşi şi îi vom avea o perioadă lungă de timp, vom  avea unde să venim şi în Bucureşti să facem poze cu palmieri”, a mai arătat Negoiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.