Circulaţia pe linia de tramvai 41, care face legătura între cartierul Ghencea şi nordul Capitalei, se va relua din 31 august, anunţă Primăria Capitalei. Circulaţia tramvaielor pe această linie a fost suspendată aproape două luni, pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel şi Grant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea şi nordul Capitalei, îşi reia activitatea începând cu data de 31.08.2019, după o suspendare de aproximat două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel şi Grant", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Primăria Capitalei.

Astfel, tramvaiele liniei 41 îşi vor relua circulaţia între terminalele Piaţa Presei Libere şi Ghencea pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Alexandru Averescu, Str. Turda, pasajul Grant, Şos. Crângaşi, Str. Virtuţii, Str. Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea. Pe pasajul Grant, tramvaiele vor circula alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şos. Virtuţii spre Str. Turda.

Conform sursei citate, Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA va menţine liniile navetă de autobuz 641 şi 642 pentru preluarea călătorilor şi, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcţiona între terminalele Ghencea şi Lujerului, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu. Pe acest traseu autobuzele vor opri comun cu cele ale liniei 641, precum şi în staţiile terminale Lujerului amplasate pe Str. Lujerului înainte şi după rond.

"Din simulările efectuate pe computer de STB SA, în condiţiile de mai sus, intervalul de succedare între două tramvaie consecutive va fi de 3-4 minute la orele de vârf, faţă de 2-3 minute cât era intervalul înainte de suspendarea liniei", spune directorul general al STB SA, Andrei Creci, citat în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.