Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) testează începând de joi un nou sistem pentru alungarea ciorilor din parcul Cişmigiu, anunţă Primăria Capitalei, precizând că este un echipament sonic 3D de ultimă generaţie - BirdXPeller Pro v.2, care ”realizează un mediu ostil păsărilor dăunătoare”. ”Ca orice bun grădinar, am vrea ca ciorile (corvide) - atunci când vor dori să vină în Grădina Cişmigiu - să găsească un mediu neospitalier”, a explicat ALPAB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Începând de astăzi, 1 februarie şi până la data de 13 februarie, ALPAB testează un nou sistem pentru alungarea ciorilor din parcul Cişmigiu. Sistemul constă într-un echipament sonic 3D de ultimă generaţie - BirdXPeller Pro v.2 care foloseşte sunete înregistrate din natură, specifice păsărilor de pradă sau a altor zburătoare aflate în pericol, realizând un mediu ostil păsărilor dăunătoare”, informează PMB.
Muncipalitatea adaugă că ”sistemul mai contine şi ”un dispozitiv vizual stroboscobic inovativ Bird Deflector care împiedică apropierea păsărilor prin lumini intermitente”.
Şi ALPAB a explicat, pe pagina proprie de Facebook, utilitatea noului sistem.
”Ca orice bun grădinar, am vrea ca ciorile (corvide) - atunci când vor dori să vină în Grădina Cişmigiu - să găsească un mediu neospitalier pentru ele. Tot aşa cum ne dorim să reducem semnificativ numărul porumbeilor (columbide) care contribuie prin excrementele lor la creşterea acidităţii solului şi distrugerea elementelor de mobilier şi infrastructură, alături de ciori”, precizează instituţia.

Specialiştii ALPAB au decis calendarul acestor acţiuni, ”după o largă consultare cu cetăţenii interesaţi cu adevărat, cei care locuiesc în zonă, sau cei care de ani şi ani caută o oază de linişte şi relaxare în Cişmigiu”.
”Conform instrucţiunilor producătorului, proiectul-pilot de testare a acestui echipament se va face timp de două săptămâni, iar noi am ales să-l testăm în perioada 1-13 februarie. Acest proiect se derulează cu scopul urmăririi efectului acestor echipamente în locaţia Grădina Cişmigiu, pe un areal bine-definit şi nu implică nici o plată financiară. Echipamentele au fost deja folosite cu succes în alte ţări şi în alte oraşe din România, ele reproducând sunete reale din natură cu redare clară şi de înaltă definiţie, deloc agresive. Dispozitivul optic stroboscobic de îndepartare a păsărilor este acţionat prin rotaţia naturală a paletelor de către vânt, nu necesită sursă de curent şi NU produce zgomot”, au subliniat reprezentanţii ALPAB.
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reclamat în mai multe rânduri problema ciorilor din Parcul Cişmigiu.
”Avem o problemă cu ciorile din Parcul Cişmigiu, oricine locuieşte în zonă şi foloseşte parcul ăsta, o vede pentru că dimineaţa este mizerie, de la ciori. Ele nu stau peste zi. Petrec noaptea în Parcul Cişmigiu”, afirma edilul într-o emisiune televizată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.