Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru elaborarea Strategiei de Smart City pentru Bucureşti companiei Deloitte Consultanţă SRL, în valoare de peste 464.000 de lei, cu durată de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bucureştiul face paşi concreţi pentru a deveni un oraş smart, adaptat epocii în care trăim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oraş inteligent Smart City Bucureşti va stabili care sunt acţiunile prioritare pentru ca Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş smart în toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a răspunde problemelor reale ale Municipiului Bucureşti şi de a ghida Primăria Municipiului Bucureşti în formularea şi implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor şi va aduce Capitala României la nivelul marilor capitale europene”, spune primarul Gabriela Firea.

Potrivit municipalităţii, valoarea contractului pentru implementarea Strategiei de smart city pentru Bucureşti va fi de 464.280 de lei, fără TVA, cu o durată de prestare a serviciilor de 17 săptămâni de la data ordinului de începere a proiectului.

Strategia va fi implementată în domenii precum managementul traficului, parcări, iluminat, infrastructură, guvernare locală, siguranţă publică, energie, telecomunicaţii, mediu, energie verde, turism.

"Prin implementarea Strategiei Smart City, bucureştenii vor beneficia de infrastructură de transport public şi drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educaţie de calitate, acces la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor online, locuri de muncă, siguranţă publică, reducerea emisiilor de CO2 şi a poluării, reducerea importurilor de energie”, explică municipalitatea.

Serviciile oferite în baza contractului se referă la analiza situaţiei actuale a municipalităţii şi a zonei limitrof, expunerea problemelor din Capitală, precum şi creara unui pachet de proiecte prioritare, care să răspundă necesităţilor şi deficienţelor cu care se confruntă Bucureştiul, mai precizează primăria.

Anunţul de licitaţie a fost publicat pe SEAP în 22 decembrie, depunând oferte doi operatori economici, respectiv Deloitte Consultanţă SRL şi Asocierea SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică - UPB - ITS România - CNRME - ALDUSI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.