Prevederea conform căreia nota finală după contestaţii la examenele naţionale - bacalaureat şi evaluarea naţională - se modifică numai în cazul în care între nota iniţială şi cea de la contestaţie există o diferenţă mai mare de 0,5 puncte a fost eliminată, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, precizând că a primit multe sesizări pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În urma examenelor naţionale, am primit numeroase sesizări legate de acele 50 de sutimi care făceau posibilă sau nu admiterea unei contestaţii, ceea ce am considerat că este o nereptate, cu atât mai mult cu cât mediile au o relevanţă pentru admiterea la liceu şi la facultate”, a spus ministrul Educaţiei.

El a anunţat că în metodologiile pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat a fost eliminată prevederea conform căreia nota finală după contestaţii se modifică numai în cazul în care între nota iniţială şi nota de la contestaţii există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.