Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este vizată de o plângere penală depusă la sfârşitul lunii ianuarie la Parchetul General, scrie, joi, Press One. Preşedintele CNATDCU, Mircea Dumitru, a transmis că analiza documentului merge mai departe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit PressOne, Parchetul General are pe rol un dosar care vizează teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.  

”Există un astfel de dosar la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică”, a declarat procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General. 

Potrivit acestuia, dosarul a fost deschis ca urmare a unei plângeri penale înregistrate ”în jurul datei de 26 sau 28 ianuarie”. 

De altfel, procurorii au ridicat zilele trecute de la Universitatea Naţională de Apărare (UNAP) documentele în baza căreia instituţia declanşase, la 18 ianuarie, analiza acuzaţiei de plagiat în teza susţinută în 2003 de Nicolae Ciucă. 

”Vom merge mai departe cu analiza” tezei premierului, declară academicianul Mircea Dumitru, preşedintele în exerciţiu al CNATDCU, instituţie care are deja înregistrate trei sesizări de plagiat validate de UEFISCDI. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.