Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, miercuri, vizita în judeţul Suceava cu o întâlnire, la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, reprezentanţii Clusterului i-au prezentat preşedintelui planurile de viitor şi intenţia asociaţiei de a se profila ca organizaţie regională performantă şi pregătită să pună în practică proiecte cu finanţare europeană menite să asigure dezvoltarea durabilă a zonei.

În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis, şi-a exprimat susţinerea pentru această iniţiativă aflată într-o regiune cu un important potenţial de dezvoltare. Preşedintele a subliniat că vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, în special pentru cei care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului, şi că asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic în zona Suceava-Botoşani.

Şeful statului a apreciat că prin astfel de iniţiative se poate spera ca dezvoltarea spaţiului rural să devină reală şi durabilă, iar România poate deveni numărul 1 în Uniunea Europeană în privinţa agriculturii ecologice.

În cadrul discuţiilor, participanţii au accentuat nevoia de cooperare între judeţele implicate. Cu acest prilej, s-a discutat şi despre Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, unul dintre aeroporturile cele mai noi şi moderne din regiune. Atât preşedintele, cât şi reprezentanţii clusterului au punctat beneficiile deosebite pe care acest tip de infrastructură le aduce regiunii, mai precizează sursa citată.

Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme. 

Preşedintele va vizita şi mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.